Xàtiva entrega els premis del II Certamen de Narrativa Curta en Valencià

0
520
L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt amb els guanyadors del certamen

Gala Soler i Clara Ordiñana s’imposen en Secundària, mentre que Patricia Sanchis guanya en la modalitat de Batxillerat

La Casa de la Cultura ha acollit aquest matí l’entrega dels premis del II Certamen de Narrativa Curta en Valencià organitzat pel departament de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva, en el que han participat alumnes de Secundària i Batxillerat dels diferents centres educatius de Xàtiva.

En la secció A (primer cicle de la ESO), la guanyadora ha estat Gala Soler Sánchez mentre que la secció B (segon cicle) ha recaigut en Clara Ordiñana Ramón, ambdues del col·legi Nuestra Señora de la Seo. El premi en la Secció C (Batxillerat), l’ha aconseguit Patricia Sanchis Alcaraz, de l’IES Josep de Ribera. A més a més, el Premi a la major participació l’ha rebut el IES Lluís Simarro, amb 58 narracions presentades, que obtindrà 300 euros en material bibliogràfic en valencià.

Es tracta de la segona edició d’aquest certamen, que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva, i en ell que han participat un total de 93 xiquets i xiquetes. A més a més els centres han mostrat la seua implicació fent una selecció prèvia de les narracions presentades.

Les obres a presentar podien ser qualsevol tipus de narrativa curta: contes, novel·les, o memòries; amb una extensió mínima de dos fulls a doble espai per una sola cara. Els premis per a les guanyadores són una tauleta tàctic amb teclat incorporat per als alumnes d’ESO i un portàtil per a la vencedora en la modalitat de Batxillerat.

Els escrits guardonats seran publicats a través de la pàgina web de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva.

El jurat del certamen ha estat conformat pel ja antic regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -com a president-, el bibliotecari César Antoni Pla, el tècnic de Política Lingüística de la Conselleria Vicent Tortosa, la professora del IES Les Foies de Benigànim Carme Gosàlbez i la professora Maria Josep Juan Ballester.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here