L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa una enquesta telefònica sobre mobilitat urbana

0
1190
Imatge de la presentació de l'inici del PMUS de Xàtiva

La consulta coincideix amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat 2017

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, ha informat que aquesta setmana comencen els treballs de camp previstos dins del procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament de Xàtiva (PMUS). Aprofitant la celebració de les activitats de la Setmana de la Mobilitat, va a efectuar-se una enquesta telefònica per part de l’empresa demoscòpica Opinometre. A més a més, s’instal·larà un punt d’informació a la porta de l’Ajuntament que estarà obert des de demà fins el divendres, en horari d’11 a 14 hores.

L’objectiu d’aquesta acció és recollir els punts de vista i interessos dels agents implicats en el camp de la Mobilitat, així com de la ciutadania en general. Es busca la implicació de la comunitat en la presa de decisions, la definició d’objectius i l’elaboració de projectes, donant veu a col·lectius tradicionalment poc representats, com ara dones, xiquets i xiquetes, persones amb discapacitat, majors, etc. Es tracta d’un pas més en el procés d’elaboració del PMUS que culminarà en gener de 2018 amb la redacció del document tècnic definitiu.
El PMUS és una eina de planificació estratègica, d’àmbit municipal, que té com a objectiu fonamental la millora de la mobilitat urbana des de criteris de sostenibilitat. És per això que desenvolupa i coordina diferents programes d’actuació dirigits a millorar les condicions de l’accessibilitat a bens i serveis de tota la ciutadania, mitjançant el foment de modes de desplaçament més respectuosos amb el medi ambient i socialment més benignes (a peu, en bici, en transport públic), així com de la racionalització de l’ús del transport motoritzat, especialment del cotxe.

D’altra banda, demà dimarts 19 de setembre tindrà lloc l’activitat ‘Això és un acte incívic’, dins del programa d’actes de la Setmana de la Mobilitat 2017. Aquesta activitat consisteix en què els escolars posaran denúncies simbòliques a tots aquells vehicles que trenquen amb els drets dels vianants. L’activitat començarà a les 9:30h a la porta del col·legi Taquígraf Martí i continuarà a les 11:00h a la porta de l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí