Xàtiva estrena ecopoarc mòbil que visitarà diversos punts de la ciutat

0
945
Les autoritats han rebut el nou ecomòbil a Xàtiva

El sistema pretén acostar el servei als veïns perquè puguen reciclar al costat de casa sense haver de desplaçar-se

Aquest dijous s’ha presentat, a la plaça de l’Almàssera, el servei d’ecoparc mòbil. Una iniciativa del Consorci per a la gestió de residus (COR) que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, pretén acostar al municipi aquest sistema de recollida perquè tots els veïns i veïnes puguen reciclar al costat de casa sense haver de desplaçar-se.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, destaca la importància de la col·laboració entre el COR i la regidoria a l’hora de treballar el reciclatge i de construir el camí que ens porte a una ciutat més ecològica. “Fins ara sempre s’han fet campanyes sobre ecologia dirigides a escolars, però portar l’ecoparc mòbil a Xàtiva suposa la possibilitat de realitzar una pràctica diària del reciclatge que no només implica els infants, sinó tota la família”.

L’ecoparc mòbil consisteix en un xicotet camió que està preparat per a reciclar residus sòlids urbans que poden ser valoritzats i reciclats, i els especials, que no tenen cabuda als contenidors de recollida tradicionals. Residus com xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, bateries i acumuladors, olis, vernissos, fitosanitaris, porexpan, aerosols i pneumàtics, entre altres, poden ser dipositats.

El servei d’ecoparc mòbil visitarà Xàtiva quatre dies a la setmana, i el seu horari i ubicació variaran depenent del dia. La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat uns díptics divulgatius que inclouen informació detallada sobre l’ecoparc mòbil (ubicacions, horaris, etc.) i que, a partir de hui, es començaran a distribuir per tota la ciutat. També es pot consultar la pàgina web del COR www.consorciresidus.org.

Cal recordar que, independentment d’aquesta novetat, els veïns i veïnes de la ciutat continuen tenint a la seua disposició l’ecoparc fix, situat al polígon de la Vila, que està obert tots els dies de la setmana.

Reciclar té premi, fent ús de l’ecoparc (fix o mòbil) i facilitant el DNI s’obtenen punts canviables per descomptes a la taxa del fem.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here