Xàtiva posa en marxa un dispositiu especial per al castell durant la Pasqua

0
1727
Castell de Xàtiva

Es reforçarà el personal d’atenció al públic i el control d’accés al pàrquing de la fortalesa i s’oferiran activitats per als visitants

L’arribada de la Pasqua suposa un increment de les visites al castell de Xàtiva, pel que des de la Regidoria de Turisme s’ha posat en marxa un Dispositiu Especial amb la intenció de poder assolir sense problemes tota l’afluència que rebrà la fortalesa.

En primer lloc, es produirà un reforç del personal d’atenció al públic de cara a la festivitat de Setmana Santa amb dos persones més al castell i una altra a l’Oficina de Turisme, per tal de poder donar una atenció de major qualitat en la temporada de major nombre de visitants. A més també s’habilitarà a patir d’aquest dijous 29 de març una caravana de venda d’entrades al Centre de Recepció de la Font del Lleó, per tal d’evitar les llargues cues que es formen a l’entrada de la instal·lació. Aquesta caravana tindrà un horari de 10 a 17:30 hores.

D’altra banda, el control d’accés de vehicles al pàrquing estarà controlat des d’aquest divendres 30 fins el dilluns 2 d’abril i del 7 al 9 d’abril per un agent de Policia que vetllarà per que no es produisquen embotellaments. D’aquesta manera es buscarà la fluïdesa del trànsit.

A més a més des de la Regidoria de Turisme s’han rescatat els tallers infantils que ja es van dur a terme fa un parell d’anys amb èxit. El diumenge 1 d’abril els menuts podran aprendre a realitzar ous de Pasqua de xocolata, i el dilluns 2 a crear milotxes. Per últim, el diumenge 8 d’abril s’elaboraran conillets de Pasqua de xocolata. Els tallers es realitzaran a les 12 i a les 17 hores, i tindran una durada aproximada d’una hora i quart.

«Durant la Pasqua augmenta el turisme familiar, ja que és un període en el que els més menuts tenen vacances. Per això pensem que aquests tallers que realitzarem orientats als xiquets però en els que també poden participar pares i mares, serveixen per a dinamitzar la visita al Castell i tindre un al·licient» ha explicat la Regidora de Turisme, Mariola Sanchis.

L’atenció al públic des de l’Oficina de Turisme també amplia una hora la seua activitat, en horari ininterromput des de les 10 fins les 18 hores. A més, les eixides del trenet, des del Centre de Recepció de Visitants de la Font del Lleó, seran a les 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 de matí, i 16:30 i 17:30 de vesprada.

El passat 2017 el Castell de Xàtiva va rebre 88.351 visites, la major xifra des que s’iniciaren els registres en 1995. Durant el mes d’abril coincidint amb la Pasqua, la fortalesa va computar 12.275, el que suposa quasi el 14% del total anual.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí