Xàtiva desdobla els serveis de Benestar Social obrint una nova seu d’atenció

0
1743
La Placeta obrirà les seues dependències el 20 de febrer

Tècnics del departament ultimen les noves instal·lacions municipals de la Placeta que obriran el proper dia 20 de febrer

Tal com estava previst des que l’Ajuntament de Xàtiva va iniciar el contracte de lloguer de l’antiga llar de jubilats de l’Espanyoleto, el departament de Benestar Social concentrarà bona part dels seus serveis a les noves dependències de La Placeta, a excepció de l’equip social base que restarà instal·lat a la Casa de la Ciutat. El proper dimecres 20 de febrer començaran a funcionar unes noves oficines municipals, coincidint amb la jornada de portes obertes que tracten de visibilitzar l’activitat d’uns serveis bàsics per al conjunt de la ciutadania. Els tècnics del departament ultimen, a hores d’ara, les instal·lacions de les noves dependències.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, destaca l’apertura de La Placeta com la culminació d’una sèrie d’inversions en ampliació d’infraestructures de serveis i equipaments socials de l’Ajuntament. Segons Angulo, “en la present legislatura hem experimentat un fort creixement dels recursos personals i materials destinats a la prestació de serveis socials i a la posada en marxa d’importants i innovadors programes. Començàrem ampliant les instal·lacions de la Casa de la Ciutat. Després obrírem el JOC com a un nou espai de prestació de serveis socials i ara abordem l’apertura de La Placeta, tal com vàrem anunciar”.

La Placeta és un nou servei municipal vinculat a la Regidoria de Benestar Social, ubicat al carrer Poetes Xativins, junt a les instal·lacions del JOC. Ocupa una superfície d’al voltant de 300 metres quadrats i la seua habilitació ha suposat una inversió d’aproximadament 60.000 euros.

El primer servei desdoblat a les noves oficines serà el programa ‘T’acompanye’, un projecte de l’Ajuntament de Xàtiva que possibilita el desenvolupament d’itineraris individualitzats d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Aquest programa utilitza eines d’orientació i assessorament per a la recerca d’ocupació, realitza acompanyaments socials i millora l’adquisició de competències sociolaborals a través de tutories individualitzades i formació per a l’ocupació. A més, estableix enllaços entre els beneficiaris i el mercat laboral. El programa va dirigit a joves desocupats d’entre 16 i 25 anys, dones desocupades d’entre 26 i 45 anys i persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys.

De fet, prop de 50 usuaris d’aquest programa han sigut els qui han fet la major part de les obres de les noves dependències, mentre aprenien competències laborals del camp de la construcció. Això ha possibilitat habilitar unes àmplies oficines amb una despesa notablement continguda. Durant el darrer trimestre de 2017, els 30 alumnes del primer taller d’obra del programa ‘T’acompanye’ adequaren la primera sala de La Placeta. Al llarg dels successius tallers s’han anat finalitzant les actuacions en les dependències interiors del nou centre de Benestar Social.

Un altra de les novetats que contindrà la Placeta serà el punt de trobada familiar, que actualment està habilitant-se i que es preveu estiga disponible en el mes d’abril. A més del programa T’acompanye, també arrancaran en La Placeta serveis com Pangea, dedicat a la integració social de persones migrants, i el servei de mediació de llengua de signes, que en 2019 acumula 1.051 actuacions, el que significa un creixement del 54%. De manera paulatina, aniran traslladant-se a La Placeta altres serveis com ara l’equip específic d’intervenció i l’escola de pares i mares que es duia a terme al local del carrer Engai, que quedarà com a seu d’associacions ciutadanes de caire social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here