Xàtiva demana la delegació de competències per a la construcció del Centre de Dia Comarcal

0
595
Ajuntament de Xàtiva

Aquesta infraestructura de serveis socials suposarà una inversió superior als 2 milions d’euros

El plenari ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva aprovarà demà la sol·licitud de delegació de competències a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal de dur a terme la construcció del futur Centre de Dia Comarcal de Xàtiva. Aquesta instal·lació, llargament demandada per les famílies de persones amb diversitat funcional, suposarà una inversió superior als 2 milions d’euros.

La nova infraestructura de serveis socials a la nostra ciutat es contempla en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat Valenciana, que va ser presentat per la vicepresidenta Mònica Oltra el passat 15 d’abril, així com en el Pla Director d’Infraestructures de l’Ajuntament, el qual destina 55.000 euros per a la redacció del projecte en 2021.

Amb tal finalitat, els serveis municipals han lliurat el pertinent informe urbanístic, acreditant la compatibilitat de l’ús i els paràmetres urbanístics de la parcel·la dotacional on es pretén la construcció del futur centre de dia comarcal, situada en el carrer Forn del Vidre, junt a l’actual Centre Ocupacional d’Aspromivise. D’aquesta manera, el futur Centre de Dia Comarcal de Xàtiva complementarà el treball que es duu a terme en aquest centre ocupacional, així com també al servei que es presta des de Benestar Social amb programes com ara ‘I ara què?’, destinat al tractament integral de persones amb diversitat funcional que tenen diferents necessitats de suport proporcionant un servei amb cures personals i atenció personalitzada on es treballa l’autonomia personal i social.

Segons posa de relleu la memòria explicativa del Pla Convivint, la Comunitat Valenciana arrossega un dèficit pel que fa a infraestructures en l’àmbit de serveis socials. En aquest sentit, un dels objectius fonamentals del pla és desenvolupar una xarxa d’infraestructures públiques que revertisca aquesta situació, facilitant que el número de places públiques s’equipare amb la mitjana de l’Estat en un termini temporal raonable.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here