Xàtiva rep una delegació de Guatemala per estudiar projectes de cooperació

0
1187
Imatge de la trobada amb la delegació de Guatemala

Els centreamericans busquen suport tècnic i intercanvi d’experiències de desenvolupament sostenible

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, s’ha entrevistat amb una delegació provinent del municipi guatemalenc d’El Chal, presidida pel seu alcalde, Santos Martínez, qui va estar acompanyat pel regidor de Benestar Social de Villena, Jesús Hernández i representants de les ONGs Escoles Solidàries i Arquitectes sense Fronteres. L’objecte de la reunió era la presentació del projecte de desenvolupament d’El Chal.

Aquesta població guatemalenca és un municipi del departament de Petén, que va ser segregat del municipi de Dolores el 4 de febrer de al 2014. És conegut perquè en la seua capçalera municipal es troba el lloc arqueològic maia del mateix nom. Compta amb aproximadament 15.000 habitants provinents de 34 comunitats diferents.

La delegació guatemalenca està mantenint diversos contactes amb municipis i entitats socials del nostre país a fi d’obtenir el suport tècnic i l’experiència d’entitats com ara el Fons Valencià per a la Solidaritat, del qual Xelo Angulo és la presidenta. La intenció dels centreamericans és desenvolupar projectes de plantejament urbanístic, educatius, de sanejament o polítiques de gènere, entre d’altres.

A la reunió s’ha acordat iniciar una visita de prospecció per a, posteriorment, aproximar la transferència de coneixements a través del programa d’experts municipals voluntaris que gestiona el Fons.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí