Xàtiva sol·licitarà la delegació de competències per agilitzar el nou col·legi Pla de la Mesquita

0
792
Imatge del passat ple municipal de Xàtiva

La proposta ha eixit endavant al Plenari amb 14 vots a favor i les 6 abstencions de PP i Ciutadans

L’Ajuntament de Xàtiva va aprovar en el passat plenari sol·licitar la delegació de competències del Pla Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana per a la materialització del projecte del nou col·legi del Pla de la Mesquita.

La moció va ser aprovada amb els 14 vots a favor de l’equip de govern i les 6 abstencions de l’oposició. PP i Ciutadans va  justificar la seua decisió per la manca d’informació, mentre que la regidora d’Educació Amor Amorós els va rebatre que l’expedient es trobava complet i obert per a tots els regidors de l’Ajuntament.

Aquesta transferència de competències, segons l’equip de govern, suposarà una major agilitat i autonomia a l’hora de dur a terme el nou edifici del col·legi Pla de la Mesquita, ja que l’Ajuntament s’ocuparà de la tramitació del projecte i la licitació de les obres de construcció, mentre que la Conselleria transferirà els fons necessaris per al sufragament de la seua realització, amb una inversió de 5,1 milions d’euros que serviran per a la construcció i la posada a punt de la instal·lació, previsiblement en uns terrenys de propietat municipal situats junt al col·legi British School.

Aquesta nova construcció complirà una de les reivindicacions històriques de la ciutadania, que figurava com a prioritària entre els compromisos electorals, ja que el Pla de la Mesquita és el centre que més despesa de manteniment generava com a conseqüència del gran nombre de deficiències estructurals que presenta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here