Xàtiva signa amb el Consell el conveni per invertir 4,4 milions en rehabilitar 100 habitatges del nucli antic

0
651
Imatge de la signatura del conveni a Xàtiva

La consellera Salvador destaca que el centre històric de Xàtiva és el segon més gran de la Comunitat Valenciana i és Conjunt Històric Artístic des de 1982

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la consellera d’Habitatge, María José Salvador, han signatel conveni per a l’anualitat de 2017 entre l’ajuntament i la Generalitat dins del Pla Estatal d’Habitatge.

Aquest conveni contempla una inversió de prop de 4,4 milions d’euros, en un període de dos anys, per a la rehabilitació de quasi 100 habitatges del cas antic de la localitat. “Amb aquesta inversió posem en valor el patrimoni artístic de Xàtiva i el seu centre històric que és el segon més gran de la Comunitat, després del de València ciutat, i que va ser declarat Conjunt Històric Artístic en 1982”, ha apuntat Salvador.

El conjunt de les obres que es van a realitzar en el centre històric comprenen la rehabilitació de 90 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 10 habitatges, a causa del seu estat de deterioració, així com actuacions de reurbanització en els espais públics.

Finalment, la consellera ha explicat que, amb l’impuls d’aquests convenis de rehabilitació amb els diferents ajuntaments de la Comunitat, el Consell ha evidenciat “la seua aposta ferma per la rehabilitació i regeneració urbana no solament per a recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats del territori valencià sinó també per a reactivar l’economia i tots els oficis relacionats amb la construcció”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here