Xàtiva condemnada a pagar 1,4 milions de sobrecostos de la Ciutat de l’Esport inaugurada per Rus

0
1282
Imatge de la inauguració de la Ciutat de l'Esport, a les portes de les eleccions de 2011

El TSJ resol a favor d’Acciona el contenciós de la Ciutat de l’Esport per la qual el projecte arriba a quasi 10 milions quan es va projectar per 7,4

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat a l’Ajuntament de Xàtiva al pagament d’1,4 milions d’euros a Acciona Infraestructuras per sobrecostos en la construcció de la Ciutat de l’Esport. Des del consistori s’explica que la condemna suposa més de 300.000 euros més que les previsions que tenia l’executiu de Roger Cerdà, així afegeixen que el cost de la Ciutat de l’Esport, impulsada pel govern del PP d’Alfonso Rus i inaugurada amb Francisco Camps el 2011, fregarà els 10 milions d’euros, quan el projecte es va aprovar per 7,4 milions.

Des del govern municipal afirmen que “les previsions de l’auditoria interna del deute municipal, posades en dubte amb freqüència pel Partit Popular, no només eren verídiques, sinó que s’han quedat curtes” ja que la condemna són tres-cents mil i escaig euros més que en les pitjors previsions de l’auditoria.

Aquesta quantitat, a la qual haurà que sumar els interessos de demora des de 2011, prové de la darrera sentència que quedava per conèixer dels processos judicials pendents de resolució com a conseqüència de la nefasta gestió urbanística i econòmica dels governs d’Alfonso Rus. Aquesta nova desfeta per a les arques municipals, heretada dels pufos de Rus, multiplica els sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, inaugurada un mes abans de les eleccions municipals de 2011, amb presència de Camps i d’una truita gegant, pressupostada d’inici en 7’4 milion.

La quantitat es desglossa en 375.666,86 euros més IVA per obres executades i recollides en un projecte complementari, l’aprovació per l’Ajuntament del qual no consta; 670.021,36 euros més lVA per treballs realitzats al marge del projecte original i del projecte modificat; 62.549,70 euros més lVA, corresponents a l’equipament de jocs “pitch &put” (sí, un pitch&put. Una instal·lació per a la pràctica del golf, modalitat esportiva els practicants de la qual abarroten diàriament la Ciutat de l’Esport); 24.124,72 euros més lVA en concepte de reparacions executades durant el període de garantia i 2.000 euros en concepte de costes del procés.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benavent acusa a Rus de desviar 60.000 € per canviar l'enllumenat de Llutxent a finançar a l'Olímpic de Xàtiva

L’última instància a la que recorrerà l’Ajuntament de Xàtiva serà presentar un recurs de cassació en el què ja treballen els serveis jurídics del consistori. L’admissió d’aquest recurs ha de passar un doble filtre, el del TSJCV i el del Tribunal Suprem. L’Ajuntament també preveu l’inici d’accions penals per tal de dirimir responsabilitats i identificar els culpables d’aquest menyscapte per a les arques municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here