Xàtiva commemora els 313 anys de la crema de la ciutat a mans de les tropes de Felip V

0
2391
Bandera de Xàtiva a un balcó

Les banderes als balcons i el curtmetratge ‘I de les cendres farem poble’ són les principals accions de commemoració

Hui, dia 19 de juny, es commemora el 313 aniversari de la crema de la ciutat de Xàtiva a mans de les tropes borbòniques de Felip V. Esta efemèride ha estat recordada des de diferents sectors.

Un dels més recents és la divulgació del curtmetratge, ‘I de les cendres farem poble’ produït per Paella Productions en el qual es recorren diferents punts emblemàtics de la ciutat que van ser escenaris de l’incendi. El curt es pot veure des d’aquest divendres a les xarxes socials.

D’una altra banda també s’ha tornat a promoure la iniciativa de col·locar banderes de la ciutat als balcons, una iniciativa que enguany també ha tingut un rerefons solidari per recaptar fons benèfics per a iniciatives culturals i socials.

A més a més l’alcalde de Xàtiva per la seua banda també ha volgut recordar la infame cita amb un fil que ha oferit a twitter.

Finalment el col·lectiu Xàtiva Renaix també és un dels principals referents d’esta commemoració de la crema, animant també a través de les xarxes visibilitzar la fita.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here