Xàtiva com a ‘Ciutat Amable’ serà el tema central de la Setmana de l’Educació 2018

0
1460
Imatge de la presentació de les jornades a Xàtiva

Del 7 al 22 de novembre se celebrarà a Xàtiva diferents activitats, organitzades pel conjunt dels centres i associacions educatives de la ciutat, amb propostes centrades en la convivència, la igualtat, l’accessibilitat i la participació comunitària

La Setmana de l’Educació de 2018 ha estat presentada aquest matí per la regidora d’Educació, Amor Amorós, en les instal·lacions de l’escola infantil Ninos, de Xàtiva. La tercera edició de la Setmana de l’Educació es presenta amb un ampli ventall d’activitats que, obertes a tota la comunitat educativa (famílies, professorat, alumnat, etc.) i a totes les persones implicades en el procés d’aprenentatge dels xiquets i xiquetes de Xàtiva, es duran a terme del 7 al 22 de novembre a diferents espais de la ciutat.

Des del govern municipal s’explica que en la programació s’ha buscat l’equilibri entre ponències enfocades als docents i xerrades adreçades a les famílies, amb activitats per als més menuts. A més s’implicaran, un any més, joves estudiants del Cicle Formatiu de TASOC de La Costera, que mitjançant 2 projectes d’Aprenentatge Servei (APS) participaran activament en el desenvolupament de les jornades (creació d’un servei de ludoteca gratuït i dinamització del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets de la Infància).

Per a les diferents activitats i xerrades es comptarà amb persones expertes i de referència al món de l’educació i amb projectes d’innovació educativa que s’estan desenvolupant amb un alt nivell d’èxit com són:

Patricia Melgar (Universitat de Girona): doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora agregada interina al Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre del Centre de Recerca CREA.

Sandra Molines (Florida Universitària): llicenciada i doctora en Psicología amb la tesi titulada «La coeducación en un centro educativo: análisis del patio escolar»

Ana Novella (Universitat de Barcelona): professora del Departament de Teoría i Història de l’ Educació a la Facultat d’Educació.

Aldo Fortunati i Bàrbara (Itàlia): president del Centre d’Investigació i Documentació sobre la Infància de San Miniatto (Itàlia)

IES Veles e Vents (Gandia): projecte d’aula CIL a secundària.

CEE Pla de la Mesquita (Xàtiva): projecte d’adaptació cognitiva del Gran Teatre de Xàtiva.

Es manté, com en la passada edició, l’homenatge als mestres jubilats, l’excursió familiar guiada amb les AMPES de Xàtiva i les activitats organitzades per les escoles infantils (de 0 a 3 anys) de la ciutat. També la commemoració del 20 de novembre (Dia Internacional dels Drets de la Infància) què en aquesta ocasió se celebrarà amb l’obra de teatre infantil de 0 a 6 anys “La mar de vida” per part de la companyia de teatre “La Monda Lironda” i animacions de carrer per a donar a conèixer els drets de la infància a la població, per part de l’alumnat de 1er de TASOC (Animació Sociocultural) de La Costera.

La programació de la setmana es complementarà, com edicions anteriors, amb les V Jornades d’Innovació Pedagògica organitzades pel Cefire de Xàtiva.

Per a Amor Amorós, regidora d’Educació, “amb aquesta tercera edició de la Setmana de l’Educació consolidem un espai de reflexió pedagògica a partir dels interessos i de les inquietuds del conjunt de les persones que intervenim en el procés educatiu dels nostres xiquets i xiquetes. Per la qual cosa la Setmana de l’Educació és resultat del treball comú per part de diferents persones i entitats de Xàtiva que es creuen el potencial educatiu de la nostra ciutat i que adquireix un caràcter global, de tribu, més enllà dels espais educatius formals”. Amorós fa una crida “a la participació de mares, pares, alumnat, professorat i conjunt de la ciutadania xativina a les activitats programades, ja que l’educació ha de ser cosa del conjunt de la nostra ciutat aprofundint conjuntament en eixe projecte de Xàtiva Educadora que transforme i millore la nostra ciutat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí