Xàtiva projecta crear un centre de formació de bombers a l’antic escorxador

0
1229
L'antic escorxador de Xàtiva es troba junt al parc de bombers

La junta de govern de Xàtiva aprova el projecte del taller d’ocupació ‘L’escorxador viu’, on col·laborarà el consorci provincial de bombers

Després d’anys d’abandonament, concretament des de 2010, l’edifici de l’escorxador troba una eixida per a recuperar un ús públic. L’Ajuntament de Xàtiva i el Consorci Provincial de Bombers estan en negociacions per a que aquest edifici albergue en un futur no massa llunyà un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València. L’actuació de reforma de l’edifici per adequar-lo a aquest nou ús es durà a terme mitjançant un taller d’ocupació anomenat ‘L’escorxador viu’, que sol·licitarà la Mancomunitat La Costera-Canal, a petició de l’Ajuntament.

El passat divendres 10, va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament per abordar aquesta inversió. A la reunió assistiren l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente. Per part del Consorci Provincial de Bombers participaren el seu gerent, José Manuel Ballester i l’Inspector en Cap del consorci, José Miguel Basset.

Imatge de la reunió dels representants dels bombers amb el govern de Xàtiva

L’alcalde Cerdà creu que “és una magnífica oportunitat per albergar un nou servei a la ciutat. Un centre d’aquestes característiques seria un important focus d’activitat que mouria moltes visites. A més, resoldríem la utilització d’un edifici municipal que està deteriorant-se com a conseqüència de la falta d’ús”.

Per la seua banda, Miquel Lorente, regidor de l’àrea que impulsa el taller d’ocupació, afirma que “anem a fer tot el possible perquè ens concedisquen el taller d’ocupació. Amb ell crearem 30 llocs de treball durant un any per a persones desocupades, mitjançant un sistema mixt d’ocupació i formació, amb el qual recuperarem l’edifici de l’antic escorxador”. Precisament, la junta de govern de hui ha aprovat el projecte del taller d’ocupació i l’autorització a la Mancomunitat per tal de sol·licitar la seua concessió a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Mariola Sanchis, regidora de Seguretat Ciutadana, desvetla que “és un projecte molt il·lusionant en el qual venim treballant des del passat mes de novembre. Anem a col·laborar al màxim amb el Consorci Provincial de Bombers perquè el centre de formació veja la llum el més aviat possible. Albergar aquesta instal·lació ens convertiria en una referència a nivell nacional en matèria de formació sobre emergències”.

Finalment el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha assenyalat que “poder crear un nou centre de formació de bombers per al Consorci, a les comarques valencianes, és una gran oportunitat que hem d’aprofitar”. Així mateix, ha ressaltat que “amb la qualitat de professionals que comptem, estem segurs que no tardarà massa en ser un centre de referència en la matèria”.

Un dels motius de l’elecció d’aquesta instal·lació és la seua proximitat a l’actual parc de bombers de Xàtiva, ja que ambdues dependències es troben contigües. L’actuació s’aprofitaria per a ampliar les actuals instal·lacions del parc de bombers. A més a més, el centre comptaria amb diverses aules per a la formació de bombers, així com zones per a la realització de simulacres i diversos tipus de pràctiques, com ara l’exclaustració de vehicles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí