Xàtiva celebra el Dia dels Museus amb visites guiades gratuïtes als museus de Belles Arts i d’Arqueologia

0
879
Museu de Belles Arts, ubicat a la Casa de l'Ensenyança de Xàtiva

Durant el cap de setmana s’oferiran les visites guiades gratuïtes als museus de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança a les 10 i a les 12h

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Museus, l’entrada als museus de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança i d’Arqueologia de l’Almodí de Xàtiva serà gratuïta. A més, tant dissabte 18 com el diumenge 19 de maig, s’oferiran visites guiades al museu de la Casa de l’Ensenyança, també de caràcter gratuït. Els horaris de les visites guiades seran a les 10 i a les 12 hores, dissabte i diumenge.

El Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança compta amb una de les col·leccions pictòriques públiques més importants de la Comunitat Valenciana, amb obres de Ribera, Goya, Vicente López, Santiago Rusiñol, Benlliure i Antoni Miró, entre molts altres. Exposa també destacades peces escultòriques i de pedra picada. Cal ressenyar l’icònic retrat de Felip V, invertit cap per avall, en venjança per haver ordenat l’incendi de Xàtiva en 1707. A més de la seua col·lecció permanent, aquest museu és un dels quatre espais expositius de l’exposició «Sura com el desig i el Destí en la memòria «, que recull 50 anys de producció artística del pintor xativí Artur Heras, mostrant algunes peces inèdites i d’altres en què l’artista ha estat treballant durant els últims 15 mesos. A més, la mostra es pot veure al convent de Sant Domènec, al Palau de l’Ardiaca i a la Capella de l’Assumpció a l’Hospital. Està oberta de dimarts a diumenge, de 10 a 14 hores i els dissabtes de 16 a 19 hores.

Per la seua banda, el Museu de l’Almodí és un centre cultural que traspua història de Xàtiva. En el recorregut per les seues plantes es troben des dels primers vestigis del Paleolític fins als temps en què la ciutat pertanyia a les terres d’Al-Andalus. El museu es troba situat en un valuós edifici del mateix nom, antiga llotja del blat construïda a mitjan segle XVI, en el qual destaca la façana gòtica original i un excepcional pati renaixentista amb columnes jòniques.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí