Xàtiva buscarà alternatives a la pacificació del trànsit del carrer Corretgeria després de les protestes dels veïns

0
834
Imatge del carrer Corretgeria de Xàtiva

Un grup de veïns de la zona assisteixen a la convocatòria de la comissió mixta de Patrimoni per mostrar la seua visió sobre la problemàtica existent en aquesta artèria del nucli històric

El passat 29 d’octubre es va celebrar una nova comissió mixta de Patrimoni a l’Ajuntament de Xàtiva. A la sessió assistiren els tinents d’alcalde Miquel Lorente, Cristina Súñer i Jordi Estellés, acompanyats per distints tècnics tant de la Conselleria de Cultura com de l’Ajuntament i pel cronista oficial de la ciutat, Agustí Ventura. També participaren representants de la societat civil, com ara membres de l’associació cultural Amics de la Costera, d’Iniciativa Cívica pel Centre Històric i alguns veïns de l’entorn del carrer Corretgeria.

Precisament, la comissió va debatre el projecte de pacificació del trànsit d’aquesta artèria del nucli antic. Els 4 veïns del carrer que volgueren participar en la comissió explicaren la seua visió sobre la problemàtica existent als membres de la comissió mixta. La conclusió a què es va arribar va ser la d’aprofundir en l’estudi de les alternatives per a trobar una solució participativa i consensuada en properes convocatòries.

Des de l’ajunament es va defensar este organisme afirmant que “la comissió mixta de Patrimoni agilitza els processos tendents a la recuperació d’elements patrimonials de la nostra ciutat”. Durant aquesta sessió es tractaren diverses sol·licituds de llicències d’obra d’edificis particulars al centre històric. També es va donar compte de l’autorització per part de la Conselleria sobre el projecte de reposició de serveis urbans del C/Abad Pla i entorns.

D’altra banda, es va informar sobre el projecte de reparació i millora de l’aïllament dels tancaments exteriors de l’Almodí, actuació que va obtenir la conformitat dels tècnics de Conselleria. Així mateix, la comissió va aprovar la modificació del projecte bàsic i d’execució del pavelló polivalent del CEIP Attilio Bruschetti.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  4.418 escolars comencen les classes aquesta setmana a Xàtiva

Finalment, es va informar als assistents sobre el procés d’adquisició del convent de Santa Clara i dels seus usos posteriors previstos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here