Xàtiva busca l’adhesió a la Declaració d’Oci Educatiu ‘Ens reunim amb altres valors’

0
1170
Xàtiva pretén ampliar l'oferta juvenil de la ciutat

La proposta, que servirà per poder sol·licitat subvencions en matèria de joventut, es debatrà en el proper Plenari

L’Ajuntament de Xàtiva debatrà en el Ple Ordinari d’aquest mes de maig l’adhesió a la Declaració d’Oci Educatiu ‘Ens reunim amb altres valors’, que té l’objectiu de donar suport a les activitats d’oci educatiu adreçades a la infància, l‘adolescència i la joventut.

Aquesta adhesió, que ha estat remesa a l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per al seu coneixement, contribuirà a poder sol·licitar ajudes a entitats locals per a programes de joventut i equipament en tecnologia de la informació i la comunicació.

Aquesta Declaració busca la potenciació dels valors educatius com la garantia d’igualtat i el progrés social, així com l’impuls d’accions amb incidència en la igualtat d’oportunitats i el tracte, el respecte a la diversitat, la convivència intercultural, la lluita contra la xenofòbia i l’educació en drets humans, reconeixent i donant suport a les entitats i col·lectius que ja realitzen projectes en aquest sentit.

«Les administracions locals som un element clau per tal de fomentar que els espais municipals i les activitats adreçades a la infància, l’adolescència i la joventut que s’hi desenvolupen puguen garantir l’educació en valors», ha explicat la regidora de Joventut Lena Baraza sobre aquesta Declaració d’Oci Educatiu.

Nous cursos i tallers

D’altra banda, cal destacar les activitats a celebrar pròximament a la Casa de la Joventut, com el taller gratuït d’aperitius i picaeta que es celebrarà aquest mateix dissabte de 10:30 a 12:30 hores.

A més a més, la Regidoria de Joventut organitza novament un curs de Monitor/a d’activats de Temps Lliure Infantil i Juvenil per al mes de juliol. En aquest cas el curs serà intensiu al llarg de tot el mes, amb horari de 9 a 14 hores. Aquest curs, impartit per l’Escola Abast Animació i certificat per l’IVAJ té un preu de 115 euros amb Carnet Jove havent de pagar 50 euros en el moment de la inscripció.

Aquest curs habilita als i les joves per poder treballar en l’oci educatiu al temps lliure amb xiquets i joves, treballar en campaments, en granges escolars, escoletes d’estiu, Pasqua i Nadal, albergs, hotels, creuers… amenitzant tot tipus d’esdeveniments i realitzant programes d’activitats.

Aquest any, la Regidoria ha volgut oferir també simultàniament el Curs de Director/a d’activitats de Temps Lliure Infantil i Juvenil, curs de més nivell dirigit als joves que ja disposen del curs de monitor i necessari per dirigir i coordinar activitats en l’oci juvenil. El curs té un preu de 210 euros amb carnet jove i es desenvoluparà també a la Casa de la Joventut del 2 al 30 de juliol de 9 a 14 hores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí