Xàtiva augmentarà la presència policial al carrer durant les festes de Nadal

0
934
Imatge de la reunió de la Junta Local de Seguretat

La mesura s’ha explica durant la reunió de la Junta de Seguretat a l’Ajuntament amb la presència del subdelegat del govern

Este dimarts i s’ha tornat a reunir la Junta de Seguretat de Xàtiva. A la reunió, presidida per l’alcalde Roger Cerdà, ha assistit el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera. També han estat presents el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente; la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis; el cap de Policia Local, Antonio Collado; el comissari de la Policia Nacional, Miguel Ángel Gallud i el capità de la Guàrdia Civil, Antonio Carrillo, entre altres representants de les forces de seguretat.

El principal assumpte abordat en aquesta junta ha estat el dispositiu de seguretat que es va a desenvolupar amb motiu de les imminents festes de Nadal. L’Ajuntament ha desplegat distintes mesures d’autoprotecció, com ara el tancament de l’albereda en el tram on es troba el Betlem Monumental o la instal·lació de tanques tipus New Jersey en tot el tram de l’avinguda de Selgas per a incrementar la protecció dels vianants.

La presència policial al carrer augmentarà gràcies a l’increment de les patrulles de la Policia Local, que també tindrà la seua correspondència amb efectius de la Policia Nacional, Policia Autonòmica i amb el reforç de la Guàrdia Civil, que efectuarà una vigilància especial en els accessos a la ciutat, amb controls d’alcoholèmia i consum de substàncies estupefaents.

D’altra banda, en el transcurs de la reunió, s’ha informat que la Policia Local de Xàtiva es troba completament integrada en la xarxa VioGén, dispositiu del Ministeri de l’Interior per al seguiment de casos de violència de gènere. També s’ha exposat l’evolució dels treballs relacionats amb el futur desplegament de drons per a vigilància del terme rural.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputació millora la seguretat en l’accés al centre de dia i a la futura residència d’ Ontinyent

Finalment, l’alcalde Roger Cerdà ha anunciat que es traslladarà una petició al Ministeri de l’Interior per a que es cobrisquen al 100% les places vacants en la comissaria de la Policia Nacional amb nous efectius, així com la posada en marxa de l’oferta pública d’ocupació de places de Policia Local al llarg de 2018.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here