Xàtiva aprova modificar la denominació per a l’actuació al CIPFP La Costera

0
1652
CIPFP La Costera de Xàtiva.

L’Ajuntament espera la delegació de competències per part de la Generalitat, mentre que les altres dues actuacions del Pla Edificant estan ja adjudicades

L’Ajuntament de Xàtiva ha celebrat aquest dissabte el plenari corresponent al mes de gener, el qual ha comptat amb un únic punt en l’ordre del dia, la modificació de la denominació de l’actuació a dur a terme dins del Pla Edificant al CIPFP La Costera, canviant la seua denominació per «Coberta fibrociment, accessibilitat, fusteries, adequació tallers i aules, marquesines i instal·lacions al CIPFP La Costera». Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat.

En aquest sentit, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha manifestat que «hi ha una voluntat manifesta per part d’aquest govern per a que la delegació de competències es duga a terme el més aviat possible i aquest punt en el plenari així ho demostra. Cal recordar que els terminis no els marquem nosaltres, sinó la legislació. Cal esperar que en les pròximes setmanes es puga fer la delegació de competències, que es puguen fer les obres del Ribera i del Pla de la Mesquita, i seguir insistint en que hi ha altres obres de les quals volem la delegació de competències per seguir millorant els centres educatius de la nostra ciutat».

Per la seua part, el portaveu socialista Ignacio Reig ha explicat que «la Generalitat ens ha cursat una petició per modificar el títol i per tant portem amb la major celeritat la seua aprovació. La delegació de competències està en fase de fiscalització i en la seua fase final. Esperem en breu poder aconseguir-la per seguir treballant en que les intervencions sol·licitades del programa Edificant es vagen materialitzant. Cal aclarir que l’Ajuntament no avançarà cap import en aquest cas i que ja s’han adjudicat tant les obres del nou col·legi Pla de la Mesquita com de la reforma de l’Institut Josep de Ribera».

La regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha indicat en la seua intervenció que «l’edificant és una oportunitat de millorar per a les persones que vivim a Xàtiva i que vénen des de la comarca a estudiar a la nostra ciutat, però és incomprensible que a gener de 2022 estem encara aprovant un modificat d’un títol quan totes les persones que estem ací tenim la prioritat de que les millores d’aquest centre siguen una realitat».

La portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha exposat per la seua part que «votarem a favor però aquest projecte pertany al seu famós pla edificant en el qual els canvis són constants. En abril de 2019 ja es va sol·licitar la delegació de competències i la realitat objectiva és que vostés no han fet res. Retards, esmenes, moltes notícies i propaganda i promeses incomplides una rere altra».

L’alcalde Roger Cerdà ha respost que «aquesta sempre ha sigut una de les màximes prioritats que tenim en les reformes que s’han de fer al Pla Edificant i a més el dilluns s’adjudicaran les obres de Pla de la Mesquita, mentre que les del Ribera es troben en un modificat. Les dos començaran en aquest mateix any 2022».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí