Xàtiva aprova el pressupost municipal de 2021 amb el vot a favor de PSPV i Ciudadanos, i el no de XU i PP


0
1369
Roger Cerdà, durant la presentació dels pressupostos 2021 de Xàtiva.

Els comptes arriben a més de 33 milions d’euros, i suposen el tercer major pressupost dels últims 10 anys

El plenari municipal extraordinari que s’ha celebrat aquest divendres ha aprovat el pressupost municipal per a Xàtiva de cara al proper any 2021, que comptarà amb 33,3 milions d’euros -més de tres milions més que en l’anterior exercici-, i que ha eixit avant amb els vots a favor del PSPV i Ciudadanos, i els vots contraris de Xàtiva Unida i del PP.

«Són els pressupostos més importants dels últims anys, no per la quantia, sinó per la situació en la que ens trobem, de la que alguns es veu que encara no han pres consciència. Les administracions hem de treballar per fer progressar la ciutat» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

El portaveu socialista Nacho Reig ha expressat que «la situació econòmica i sanitària ens obliga a fer un pressupost basat en els reptes als que ens enfrontem de cara la proper any, i que té com a prioritat l’escut social, la reactivació econòmica i la inversió en infraestructures», mentre que als vots en contra de XU i PP ha respost que «no sé si es pot construir alguna cosa per a la ciutadania estant sempre en contra del que fa aquest govern. La defensa dels serveis públics no és un eslògan i vostès han triat no tirar del carro, no sumar davant aquesta difícil situació en la que ens trobem. Ho respectem, però deixe’ns treballar».

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha defensat el seu vot contrari assegurant que «estem davant una manera d’actuar errònia que no entenem. Sembla que volen establir un vet al nostre grup polític i és molt atrevit demanar el suport de la resta de forces polítiques quan no ha tingut la més mínima predisposició per a negociar aquests pressupostos, per estudiar i discutir els comptes». Alhora ha recalcat que «aquest pressupost ens indica que no té ànima, perquè vostès no saben on volen dirigir la ciutat. Hi ha una manca de projecció de ciutat pel que li demanem que pare màquines i reconsidere la seua actitud».

L’alcalde Roger Cerdà ha demanat al portaveu de Xàtiva Unida que «no ens acusen de no tenir voluntat, perquè van ser els primers amb els que ens vam reunir per començar aquesta legislatura, i van declinar entrar en aquest govern. De cap manera anem a parar màquines perquè és el moment de seguir donant suport a les famílies i als comerços. Anem a seguir treballant per aquesta ciutat, perquè coneguem la seua realitat i la vivim tots els dies. Una ciutat que ha de reactivar-se i invertir per a intentar que no es perden més llocs de treball i s’avance sense deixar a ningú enrere. Eixa no sé si és l’ànima, però sí l’esperit d’aquests pressupostos, afrontant una de les crisis més importants de la història d’aquesta ciutat».

Per part del PP, el regidor Eduardo Llopis ha expressat que «les quantitats destinades al departament de Promoció Econòmica ens resulten insuficients per a afrontar la situació que passen els autònoms i menuts comerciants de la ciutat, mentre que el capítol social augmenta per l’adquisició de productes sanitaris per a l’Ajuntament i per l’increment de personal, al temps que ha defensat que «ens demanen veu tard i mal, un gest de cara a la galeria que no un gest clar i seriós. Estem a la tercera part de la comèdia que començà amb el Pla Reactivem Xàtiva i continuà amb les ordenances fiscals, obviant a l’oposició. No ens resulta creïble la seua configuració i distribució, que està molt lluny de la realitat a la que pretén servir».

Per últim, el portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, ha intervingut explicant que «plasmem amb números el que es vol fer i cap on volem anar en una situació tan extraordinària com aquesta. Els pressupostos són complexos però van a suposar un pas endavant. Elaborat i consensuat per tot l’equip de govern. Ha de valorar-se la voluntat d’aquest grup per a arribar a acords amb demandes assumibles i tractar de reactivar l’economia i la vida social, i sense mesures populistes que no condueixen a res».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here