Xàtiva posa en marxa una APP per gestionar el tiquet de l’aparcament de zona blava pel mòbil

0
2137
L'Ajuntament de Xàtiva habilitarà noves places d'aparcament a un solar del carrer Reina

També s’ha anunciat des de l’Ajuntament de Xàtiva la pròxima habilitació d’un aparcament per a 36 places públiques al carrer Reina

L’Ajuntament de Xàtiva ja ha posat en funcionament el sistema Telpark, una APP mitjançant la qual qual es pot pagar el tiquet de l’ORA a través d’Internet, amb un smartphone o amb un ordinador. Per a poder pagar la zona blava per via telemàtica és necessari descarregar-se una aplicació mòbil disponible en App Store i Google Play. Per a donar-se d’alta en Telpark, cal accedir a la web www.oraxativa.es i seguir les instruccions d’instal·lació.

Telpark és el sistema que permet gestionar l’estacionament regulat des de qualsevol lloc i dispositiu, tant per a perllongar o acabar el temps d’estacionament, com per anul·lar denúncies. El principal avantatge que presenta Telpark és que no cal disposar d’efectiu per abonar l’estacionament, ni tenir un parquímetre a prop. El sistema disposa d’alarmes per avisar quan estiga pròxima l’expiració del tiquet. L’usuari paga pel que consumeix i genera una factura única periòdica amb totes les transaccions.

D’altra banda, es procedirà a renovar totes les targetes de resident de les persones que tenen la seua residència habitual en zones d’estacionament regulat. Els usuaris que desitgen obtenir una targeta de resident hauran de sol·licitar-la en l’Ajuntament abans de l’1 d’abril. Per al cas dels comerços establerts on hi ha zona blava, l’ordenança reconeix la possibilitat de disposar d’una targeta de resident per establiment.

A més a més l’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres d’adequació d’un solar al carrer Reina que es transformarà en un aparcament per a 36 vehicles, incloent places per a persones amb mobilitat reduïda. El cost dels treballs d’execució de l’aparcament serà assumit pel concessionari del servei de l’ORA, la mercantil Dornier. El primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, pensa que “habilitar una zona d’aparcament en ple centre ajudarà a descongestionar el trànsit que travessa la part més cèntrica de la ciutat”. El nou pàrking, inclòs en l’Estratègia d’Aparcament a Xàtiva 2017, estarà en funcionament en el termini d’un mes, segons les previsions inicials. Les 36 places d’estacionament seran de zona blava.

Aparcments gratuïts

Abundant en les mesures de l’Estratègia d’Aparcament a Xàtiva 2017, el regidor de Mobilitat ha oferit les dades d’ocupació de la primera hora gratuïta durant el mes de gener en els dos pàrquings públics que actualment ofereixen aquest servei a la ciutat. Pel que fa a l’aparcament de la plaça de l’Estació, propietat de l’empresa Saba, un total de 974 persones han utilitzat el servei de primera hora gratuïta. En el cas de l’aparcament de la Glorieta José Espejo, de titularitat municipal i gestió privada concedida a l’empresa Perot Gestión, la xifra de automobilistes que s’han beneficiat de la gratuïtat de la primera hora d’estacionament ascendeix a 1.436.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí