Xàtiva amplia a tota la ciutat el programa d’integració sociolaboral ‘T’acompanye’ amb 150 participants

0
1335
Roger Cerdà i Xeo Anguo han presentat la nova edició del programa

Xàtiva opta per segona vegada a la subvenció per a la posada en marxa d’un pla regulat per la Conselleria d’Igualtat i impulsat i finançat pel Fons Social Europeu

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, han presentat aquest dimecres el nou Programa ‘T’acompanye 2018’, què l’exercici anterior es va anomenar Itineraris Formatius per a la Inserció Laboral.

La ciutat de Xàtiva opta per segona vegada a la subvenció per a la posada en marxa d’un pla d’Inserció sociolaboral regulat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i impulsat i finançat pel Fons Social Europeu El projecte ‘T’acompanye 2018’ pretén reforçar l’Equip Social Base de Benestar Social. A més a més, s’ha arribat a acords de col·laboració amb Xacex i Adexa per a la realització de cursos i pràctiques formatives. En la presentació també han intervingut les tècniques de Benestar Social, María Serra i Ana Gómez.

L’alcalde ha destacat aquest tipus de projectes com un repte estratègic de l’equip de govern: “des que començà la legislatura, ens marcàrem com a repte possibilitar un creixement de la ciutat a tots els nivells, econòmic, d’inversió i d’ocupació, sense que ningú es quedara darrere. La nostra aposta per aquestos projectes de Benestar Social ve motivada per aquest principi. A més a més, una de les virtuts d’aquest projecte és que anem a desenvolupar-lo amb l’acompanyament de la societat civil, amb associacions d’empresaris i centres formatius, ja que es tracta de que en el camp de la integració social i laboral caminem tots junts i que ningú faça la guerra pel seu compte”.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha explicat que “la bona valoració que va rebre l’execució d’aquest programa en l’anterior exercici ha motivat que tornem a presentar una nova edició, més ambiciosa, ampliada a 30 persones més i amb implantació en tota la ciutat. Treballem en xarxa amb Xacex, Adexa, la regidoria de Joventut i l’EPA i, a més, el propi Programa de Polítiques Inclusives actua com a complement. Anem a estendre la seua execució al llarg de tot 2018 amb un equip multidisciplinar”.

Aquesta vegada s’amplia el territori objecte d’intervenció a tota la ciutat (el passat any 2017 es centrava en població en situació o risc d’exclusió resident al barri del Carme). A banda de les 120 persones participants en l’any 2017, s’afegiran 30 persones participants més. Així mateix, augmentarà el període d’execució del projecte; la duració total de l’actual projecte serà d’un any complet. A més a més es preveu majors índexs d’eficàcia i eficiència ja que partim d’un projecte inicial, el del 2017, on ja s’han establert lligams i xarxes de cooperació i col·laboració amb empreses privades , associacions d’empresaris, entitats públiques i entitats del tercer sector.

El programa ‘T’acompanye 2018’, de creació d’itineraris individualitzats integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social continua basant-se en els mateixos principis d’actuació. Es desenvolupa en diverses fases, superposables, que inclouen: la acollida i el diagnòstic sociolaboral individualitzat, el disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat d’inserció ( atenció social, orientació laboral, intermediació labroal i suport al treball), la formació ( alfabetització digital, desenvolupament de competències i aspectes personals, habilitats tècniques, socials i ètiques favorables a la inserció sociolaboral) l’acompanyament ( empoderament de la persona durant tot el procés d’itinerari).

El programa preveu els següents cursos i tallers: tècniques per enfrontar l’entrevista laboral, elaboració del currículum vitae, psicoeducació i parentalitat positiva en pares i mares joves, empoderament de la dona al mercat laboral, dapo: desenvolupament d’aspectes personals per l’ocupació, ofimàtica, manteniment de parcs i jardins i sosteniment mediambiental, emprenedoria, manipulador d’aliments, obtenció del carnet de manipulador de plaguicides d’ús fitosanitari, manteniment i reparació d’edificis, atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

A més, a través del conveni acordat amb l’EPA, les persones participants podran realitzar tota l’oferta formativa que així es considere més escaient per a a millora de la seua ocupabilitat, sense que supose cap cost per a l’alumnat. Algunes de les propostes formatives són: cuina, com fer una cooperativa? com fer economia social?, modista, fotografia i informàtica. També formació reglada com graduat de secundària, alfabetització d’anglés, llengües per a persones nou vingudes, accés als cicles formatius de grau superior, participació sociocultural i ciutadà, agricultura ecològica, rebosteria artesanal, com fer una cooperativa i dinamització sociocultural.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí