Les subvencions de Diputació i Generalitat amplien el pressupost de Xàtiva en més de 657.000 euros

0
2419
Ajuntament de Xàtiva

Reig: “gràcies a l’amortització anticipada de préstecs durant 2017 podem destinar part d’aquestos diners a contractar persones en risc d’exclusió social”

La junta de govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat una modificació del pressupost de 2018 per generació de crèdits per nous ingressos. Així, l’Ajuntament incorpora la quantitat de 657.067,52 euros, el que suposa de fet una ampliació del pressupost d’aquest any per sobre del mig milió d’euros.

Els nous ingressos provenen, en la seua major part, de subvencions de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València. El govern autonòmic rega les arques municipals amb 354.230,33 euros mentre que la Corporació Provincial aporta 290.830,19 euros. La resta, 12.007 euros, prové del Servei Estatal d’Ocupació.

Amb aquesta injecció econòmica el govern municipal de Xàtiva afirma que es podrà iniciar, per exemple, l’execució del Pla Provincial d’Obres i Serveis aprovat en 2017, amb obres tan importants com la construcció d’un nou vial al polígon industrial, a esquena de la Ciutat de l’Esport, que permetrà connectar la nova rotonda de la CV-58 -en fase de construcció- amb la rotonda de l’eixida cap a Novetlè. Així mateix, aquesta ampliació d’ingressos permetrà renovar la contractació dels agents de desenvolupament local amb què compta l’ajuntament.

El regidor d’Hisenda, Nacho Reig, explica que “gràcies a l’amortització anticipada de préstecs duta a terme durant l’exercici 2017, ara podem incorporar una gran part d’aquestos diners a implementar la contractació de persones en risc d’exclusió social. El departament de Benestar Social podrà dotar el pla social en el present exercici fins a aconseguir un total de 48 contractacions que serviran per reforçar la brigada de serveis municipals, el servei de parcs i jardins, el personal auxiliar relacionat amb diferents serveis dependents d’Educació i la brigada d’agricultura “.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Desestimat el recurs del Col·legi d'Arquitectes contra la licitació del nou CEE Pla de la Mesquita de Xàtiva

De tot aquest flux de liquiditat per a la hisenda municipal, destaquen els 223.723,75 euros de l’anualitat de 2017 del conveni subscrit amb la Generalitat en 2005 per al pagament de les obres de construcció del Centre Cultural Xàtiva (CCX), diners que arriba amb anys de retard. Tal com avança Reig, aquest import es destinarà a dotar econòmicament els plans d’inserció social que porta a terme la regidoria de Benestar Social. Això suposarà la contractació d’aproximadament 48 persones en diferents plans d’inserció.

Segons explica el regidor d’Hisenda “el pagament d’aquests convenis per part de l’actual Generalitat ve a esmenar en part el mal creat a les arques municipals, que van haver de refinançar els préstecs contrets per a la realització d’aquestes obres, disparant així el cost financer”. L’anualitat de 2017 del CCX arriba després d’anys de retard en el pagament per part de l’anterior administració autonòmica. Aquesta circumstància va contribuir en part a generar l’endeutament municipal i a disparar el cost financer d’aquesta i altres infraestructures. Reig recorda que “portem pagant interessos des de 2005”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here