Xàtiva amplia a 27 empreses i serveis el compromís de qualitat turística SICTED

0
1637
Imatge de la reunió que ha tingut lloc a Xàtiva

4 establiments d’allotjament, 13 de restauració i 6 serveis turístics de la ciutat formen part de la xarxa que impulsen Turisme Comunitat Valenciana i la Secretaria d’Estat de Turisme

Aquest dimecres s’ha tornat a reunir a l’Ajuntament de Xàtiva la mesa de qualitat de la xarxa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions), amb la finalitat de proposar al comitè de distincions la concessió del distintiu de qualitat a 27 empreses i serveis turístics de la ciutat que han dut a terme les accions de formació i implementació d’aquest sistema de gestió turística. 7 noves empreses han començat enguany amb el procés d’integració en la xarxa de qualitat turística.

Les empreses s’organitzen en tres grups, en funció del nivell d’implantació del procés que tinga cadascuna. Així, les empreses de cicle 1 són les que acaben d’integrar-se enguany. Són un total de set, entre les quals es troben dos empreses d’allotjament, tres restaurants, una cafeteria i un comerç.

Pel que fa a les empreses de cicle 2, les quals estan en el segon any d’implantació de la xarxa SICTED, hi ha un total de 12 establiments, a saber: dos empreses de guies turístics, sis restaurants, dos cafeteries, un comerç i un hotel. Finalment, les més veteranes, les de cicle 3, en són 8. Entre elles, els dos museus municipals, el castell, l’oficina de turisme, la Policia Local, una empresa d’allotjament una cafeteria i un comerç.

Per al pròxim any, està previst un canvi en la metodologia d’acreditació de qualitat, per la qual cosa no es produiran noves incorporacions d’empreses, ja que s’establirà un període d’adaptació en totes les empreses integrades en la xarxa a la Comunitat Valenciana.

La mesa de qualitat és un òrgan col·legiat encarregat de facilitar la participació de tots els sectors econòmics i serveis públics de Xàtiva en la gestió del SICTED. En formen part l’alcalde, Roger Cerdà; la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; la tècnica de l’Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán; les tècniques municipals, María Dolores Cazaurang i Edurne Bañuls i els representants empresarials, Diego Fuentes, president d’Adexa i Jordi Gimeno en representació de Xacex.

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el recolzament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l’objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del turista.

Xàtiva va ser la primera ciutat que es va integrar en la xarxa Sicted des que es va produir el canvi polític en la Generalitat. Roger Cerdà ha animat als empresaris relacionats amb aquesta activitat a que participen en la iniciativa, ja que “és molt important que comencem a caminar junts per anar bastint, des dels paràmetres que marquen els sistemes de gestió de qualitat, una indústria turística local capaç de generar ocupació i riquesa”.

La xarxa SICTED integra ajuntaments i entitats privades com ara empreses de serveis turístics i transports, allotjaments i restauració o museus. Actualment, SICTED inclou destinacions turístiques tan consolidats com ara Morella, Dénia, Gandia, Benidorm, Alacant, Peníscola o València.

El sistema de qualitat turística SICTED ofereix diversos avantatges com ara la millora del posicionament turístic de Xàtiva, l’augment de la implicació sectorial en la millora del producte turístic i un increment en la coordinació entre l’Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí