Xàtiva replantejarà en febrer les ajudes per al servei de bus universitari

0
779
La regidora de Xàtiva, Amor Amorós

La regidora Amor Amorós afirma que “no existia una demanda real del servei” en Xàtiva, per la qual cosa s’ha replentejat les ajudes universitàries

La regidora d’Educació de Xàtiva, Amor Amorós, ha anunciat que el proper mes de febrer es publicaran les bases reguladores de les ajudes al transport universitari. Segons Amorós la voluntat de l’equip de govern, segons ha explicat Amorós, és que aquestes ajudes arriben a la major quantitat possible d’universitaris de Xàtiva. La quantitat destinada a aquestes beques és de 50.000 euros per a 2017.

Amorós ha informat també que l’Ajuntament de Xàtiva ha negociat la rescissió del contracte amb l’empresa concessionària del servei de bus universitari, Travicoi. Aquest servei deixarà de funcionar el proper 1 de febrer. La regidora ha explicat que, després d’analitzar les dades del primer trimestre, “s’ha comprovat que no existia una demanda real del servei, donat que, per exemple, en el mes de febrer, de 4.600 serveis disponibles només s’han utilitzat 477, el que suposa un percentatge d’utilització del 14%. Això ens estava generant un perjudici econòmic insostenible. Desaprofitàvem diners públics que ara dedicarem a ajudar a més universitaris i a qui tinga menys recursos, ja que no només es beneficiaran els universitaris que van a València a estudiar sinó tots aquells que cursen estudis superiors en qualsevol ciutat”.

Amorós ha avançat alguns dels requisits que es contemplen a l’esborrany de les bases reguladores de les ajudes al transport universitari. Podran optar-ne els empadronats a Xàtiva per un període mínim de tres anys, d’edats compreses entre els 18 i els 30 anys i que cursen estudis universitaris, de formació professional de grau superior o estudis musicals de grau superior. Altre dels requisits anunciats per la regidora és que els sol·licitants de les ajudes hauran d’estar matriculats de curs complet o, almenys, del 75% dels crèdits.

Pel que fa a la quantia de les ajudes, els alumnes rebran un màxim de 400 euros i un mínim de 100 euros. Aquesta primera edició comptarà amb una dotació de 50.000 euros que es distribuiran entre les sol·licituds concedides. Les bases inclouran criteris de baremació socials i econòmics. Aquestes ajudes seran compatibles amb qualsevol altra beca. Quedaran exclosos els estudiants de postgrau i aquells que ja compten amb una titulació universitària.

S’estén l’ajuda a més universitaris

Amor Amorós ha informat que a l’inici de legislatura es va subscriure un concert amb l’empresa Travicoi per tal de cobrir el servei de bus universitari per un període de dos anys. Aquest servei, que es presta diàriament entre Xàtiva i València, tenia un cost pressupostat de 200.000 euros. La baixa demanda del servei ha fet que l’Ajuntament opte per una altra solució que millore la rendibilitat social dels diners públics destinat a les ajudes al transport d’universitaris, estenent aquestes ajudes econòmiques a una quantitat major de població. Cal recordar que el bus universitari només servia per als estudiants matriculats a les universitats públiques de València ciutat.

Amorós ha detallat que “fins a novembre, el bus universitari ens ha costat 75.000 euros als xativins. El màxim d’usuaris de l’autobús ha sigut 9 persones quan podien viatjar 220”. L’edil considera que “s’ha fet una utilització política d’aquest tema. S’ha demostrat que no hi havia una demanda real. Si volien fer mal a l’equip de govern, en realitat han fet mal a tota la ciutat”.

L’Ajuntament negocia amb Travicoi els termes de la rescissió del contracte. Tècnics d’Educació informen que hi ha “comprensió i bona predisposició per part del concessionari del servei”. La indemnització legal que li correspondria, en qualsevol cas, no superaria els 6.000 euros.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here