Xàtiva adjudica l’ampliació de l’IES Josep de Ribera per més d’un milió d’euros

CaixaBank - MyBox

0
843
IES Josep de Ribera de Xàtiva.

Es tracta de la primera actuació del Pla Edificant a la ciutat

Aquest dijous la Mesa de Contractació de l’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat definitivament les obres de construcció del nou aulari de l’IES Josep de Ribera per un import de 1.048.717,64 euros. De totes les mercantils presentades al concurs públic, l’empresa adjudicatària ha resultat ser la constructora alacantina Esclapés e hijos, S.L. Es dóna llum verda així a la primera obra del Pla Edificant que es durà a terme a la ciutat de Xàtiva.

Les obres consistiran en la construcció d’un aulari de tres plantes, amb sis aules generals d’Educació Secundària, tres aules de petit grup, serveis i una ampliació de l’actual cafeteria de l’institut. L’edifici comptarà amb 787 metres quadrats, amb dos accessos des de l’exterior i connectarà amb la resta del complexe per la seua planta superior.

La distribució de cadascuna de les plantes consisteix en un corredor que discorre de nord a sud de l’edifici i des del qual s’accedeix a una aula de petit grup i dues aules generals en cadascuna de les plantes; una cambra d’instal·lacions a la planta baixa i lavabos generals i de persones amb mobilitat reduïda en plantes baixa (de xiques) i primera (de xics), amb unes escales a la part nord de l’edifici que serveixen com a element de comunicació vertical.

Les aules, que tenen una orientació Est, portaran un sistema d’enfosquiment total mitjançant persianes i una protecció per al sol amb un sistema de lames d’alumini verticals orientables manualment. La intervenció a la cafeteria consisteix a fer una ampliació eliminant el mur de càrrega existent entre la mateixa i l’aula contigua situada a l’Est. Totes les estances tenen il·luminació i ventilació directa a excepció dels lavabos per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte d’execució original es va visar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de València en octubre de 2015. Va ser revisat i aprovat per Ciegsa. El projecte modificat és conseqüència de l’adaptació al Pla Edificant.

El regidor d’Urbanisme, Nacho Reig, valora positivament aquestes obres, ja que “serviran per a ampliar la capacitat d’aquest institut i la millora de serveis per a l’alumnat”, segons l’edil. Reig creu que “és una aposta clara per la continuïtat d’aquest centre que, en pocs anys, celebrarà el seu centenari i que és ja un edifici emblemàtic per la seua funció i per les moltes generacions que hi han trobat educació pública i de qualitat a la nostra ciutat”, conclou el també tinent d’alcalde.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here