Xàtiva acull el cap de setmana el primer gran premi de ciclisme adaptat amb participació de medallistes paralímpics

0
949
El Gran Premi s'ha presentat a Xàtiva.

Els medallistes paralímpics Ricardo Ten i Maurice Eckhard presenten el I Gran Premi Paracycling Dstrel

Aquest dimarts, els llorejats ciclistes paralímpics Ricardo Ten i Maurice Eckhard han presentat la I edició del Gran Premi Paracycling Dstrel que se celebrarà a Xàtiva i Sedaví el proper cap de setmana. A l’acte, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Xàtiva, també han assistit l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà; el president de Club Ciclista Dstrel-Hyundai Koryo Car, Pablo Estrela i el regidor d’Esports, Pedro Aldavero, així com el tinent cap de demarcació de trànsit de la Guàrdia Civil de Xàtiva, Juan Antonio Matilla.

La competició s’organitza en dues tandes de proves. Dissabte 25, Xàtiva acollirà la prova de ciclisme en ruta, mentre que diumenge 26 tindrà lloc la prova de contrarellotge individual a Sedaví. Aquest gran premi està obert a totes les divisions i classes de ciclisme adaptat, tant masculí com femení, tenint una previsió de participació d’al voltant de 70 ciclistes, amb la invitació excepcional de la categoria Sords. El I Gran Premi Paracycling Dstrel és d’àmbit estatal, està inscrit al calendari oficial de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme i és valedor per al Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que «és una magnífica oportunitat de donar a conèixer l’esport adaptat en una ciutat com Xàtiva que té una trajectòria destacada en l’àmbit del ciclisme en els últims anys». Per a l’alcalde, «si són importants els valors que transmet l’esport, en el cas dels esportistes adaptats encara són més grans; valors d’esforç personal i humanitat que volem traslladar a la ciutadania de Xàtiva i de tota la comarca. Aquest missatge que llancem com a ciutat és més positiu que les petites molèsties que es puguin ocasionar». Finalment, Cerdà ha declarat que «la voluntat de l’ajuntament és continuar apostant per l’esport adaptat». En aquest mateix sentit, el regidor Aldavero ha avançat que la prova continuarà en noves edicions a la ciutat. Aldavero ha animat a la població a «gaudir d’un grandíssim espectacle esportiu a la ciutat i de la presencia de dos grandíssims esportistes paralímpics i de la resta de competidors que són un exemple per a totes les persones».

Per la seua banda, Pablo Estrela ha destacat que es tracta de la primera prova paraciclista de dos dies que s’organitza a la Comunitat Valenciana. Per al responsable de l’organització de l’esdeveniment, «l’objectiu és poder fer una competició el més professional possible, aprofitant l’experiència que tenim. També serà la primera prova de paraciclisme a Espanya amb premis econòmics en metàl·lic, gràcies a les institucions i empreses patrocinadores». Ricardo Ten ha volgut donar les gràcies a Xàtiva «per visibilitzar aquest esport i al club per donar-nos l’oportunitat de gaudir d’un circuit com el que s’ha preparat», mentre que Maurice Eckhard ha afirmat que «porte en ciclisme paralímpic més de 20 anys i crec que és la primera vegada que s’organitza una competició equiparant-nos a ciclistes d’elit», referint-se a la concessió de premis en metàl·lic. Finalment, el tinent Matilla ha explicat que «hem de donar un plus de seguretat més gran que en altres carreres donada la complexitat organitzativa de la prova» i ha demanat «comprensió als veïns de la comarca als qui puguem causar alguna molèstia».

Hi haurà classificació per etapa i una general després de la segona prova, que conformarà la classificació general del gran premi, amb premis econòmics per als 3 primers classificats per les respectives classes o categories. Hi participaran bicicletes, handbikes, tricicles i tàndems.

El dissabte 25 de setembre tindrà lloc la prova de ruta en la nostra ciutat. Hi haurà 2 circuits; un de 3,08 km per a handbikes i tricicles i un altre de 13,54 km per a bicicletes i tàndems, amb eixida i arribada a l’avinguda Juan Francés en ambdós casos. S’efectuaran tres blocs d’eixida, per divisions i classes. També hi haurà dues eixides neutralitzades pels carrers de la ciutat, a les 8:30 i 10:30 h respectivament.

Els participants retirats en la primera prova podran participar en la segona, no validant el seu resultat ni a efectes de l’etapa, ni de la general. El diumenge dia 26 de setembre es realitzarà la prova contrarellotge individual a Sedaví. Totes les proves tindran el recorregut marcat amb senyals que especificaran el sentit a seguir.

En l’organització del I Gran Premi Paracycling Dstrel, el club ciclista ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Xàtiva i Sedaví, les federacions de ciclisme valenciana i espanyola, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí