Xàtiva aconsegueix que el quadre ‘El Sant Sopar’ de Vicente López continue al Museu de Belles Arts

0
3176
Quadre 'El Sant Sopar' de Vicente López.

L’Ajuntament de Xàtiva i les Clarisses arriben a un acord per a la cessió de l’obra almenys durant els pròxims quatre anys

L’Ajuntament de Xàtiva i les Clarisses han arribat a una acord de cessió de l’obra ‘El Sant Sopar’ de Vicente López Portaña per a la seua exposició pública en el Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança, durant els propers quatre anys, prorrogables de manera anual fins a altres quatre anys més.

L’obra, datada en 1806, és propietat de la Federació Immaculada dels Monestirs de l’Ordre de Santa Clara i ja s’exposava al museu xativí, fet que es prorrogarà durant els propers anys després de l’acord subscrit entre ambdues entitats.

Vicente López va ser coetani de Francisco de Goya i pintor de càmera dels reis Carlos IV i Fernando VII, així com també director del Museu del Prado des de 1823. La seua obra ‘El Sant Sopar’ correspon al moment en que Jesús anuncia la traïció de la que va ser objecte i es creu que és l’únic quadre sobre aquesta temàtica pintant per López tot i que sí es coneixen alguns dibuixos. Els rostres de les persones que apareixen estan tractats amb pinzellades soltes, especialment als cabells, i els elements que sorgeixen en l’obra pertanyen a l’escenari típic de l’època valenciana de l’autor.

D’aquesta manera el museu de Belles Arts podrà seguir exhibint una de les seues peces més importants, i l’Ajuntament de Xàtiva es compromet a la seua conservació i seguretat per a garantir la seua correcta preservació i difusió.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí