Xàtiva acollirà un curs de la UNED sobre l’aportació de la Costera a la prehistòria de la Península Ibèrica

0
2197
El curs inclou una visita a la Cova Negra

El curs tindrà lloc del 4 al 6 de juliol al Museu de Belles Arts i inclou visites a la Cova Negra i la Cova de la Petxina

El Saló d’actes del Museu de Belles Arts de Xàtiva acollirà un curs d’estiu sobre les aportacions de Xàtiva i la comarca de la Costera a la Prehistòria de la Península Ibèrica, organitzat pel Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

El curs s’iniciarà el dimecres 4 de juliol amb la recepció dels participants i l’acte d’apertura, a la que seguirà una ponència sobre la Geoarqueologia i el registre arqueològic impartida per Jesús F. Jordá Pardo (UNED), un dels directors del curs. L’altra ponència de la jornada tractara de les aportacions al Paleolític mitjà peninsular de la Cova Negra de Xàtiva, a càrrec de Valentín Villaverde Bonilla (Universitat de València).

El curs continuarà el dijous 5 amb una visita a la Cova Negra, la Cova de la Petxina i a les pintures esquemàtiques de l’Estret de les Aigües dirigida per Ángel Velasco (Servei Municipal d’Arqueologia de Xàtiva) i seguirà pel matí amb la ponència ‘El final del paleolític a Xàtiva i la seua comarca: La Cova del Barranc Fons’, impartida per Margarita Vadillo (UV). Ja de vesprada hi haurà altres dos ponències: ‘Del neolític a l’Edat de Bronze’, per Pablo García Borja (UNED) -l’altre director del curs- i ‘La formació de la Saiti Ibèrica: la Solana del Castell de Xàtiva’, per José Pérez Ballester (UV).

El curs d’estiu es tancarà el divendres 6 de juliol amb dos noves aportacions. De 9 a 11 hores es visitarà el jaciment arqueològic Solana del Castell de Xàtiva, i d’11 a 13 hores es realitzarà un inventari i catalogació de la cultura material prehistòrica.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  VÍDEO: Xàtiva presenta la coberta telescòpica per a la piscina de la Ciutat de l'Esport

L’aforament és limitat i el termini d’inscripcions finalitza el 26 de juny. Per a apuntar-se cal enviar un correu a pabgarcia@valencia.uned.es.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here