Xàtiva acollirà dijous un fòrum amb més de 50 ofertes de treball i tallers pràctics per cercar ocupació

0
1819
La jornada es farà a la Casa de la Cultura de Xàtiva

La iniciativa #ConectaLABORA està portant fòrums d’ocupació a municipis al llarg de tot el territori valencià

El fòrum #ConnectaLABORA arriba a la Casa de la Cultura de Xàtiva el pròxim 5 de desembre. L’esdeveniment ha sigut organitzat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, en col·laboració amb els Pactes Territorials, amb la finalitat de facilitar a la ciutadania la cerca de treball. Es calcula que participaran unes 400 persones demandants d’ocupació i, de moment, hi ha 13 empreses inscrites amb més de 50 ofertes de treball actives.

L’esdeveniment s’emmarca dins de la iniciativa #ConectaLABORA, amb la qual LABORA està portant fòrums d’ocupació a municipis de tot el territori valencià per a acostar els serveis públics d’ocupació a tota la ciutadania. A més de Xàtiva, al desembre tindran lloc fòrums a Ibi (10 de desembre) i Requena (11 de desembre). Els esdeveniments continuaran realitzant-se en altres localitats durant 2020.

El projecte #ConectaLABORA naix de la necessitat d’intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball a la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d’ocupació. Els fòrums tenen tres objectius: divulgar els serveis de LABORA i els recursos públics de les administracions; posar en contacte a les persones que busquen ocupació amb les empreses que necessiten treballadors i, finalment, dotar d’eines de millora de l’ocupabilitat a les persones desocupades.

Activitats del fòrum de Xàtiva

L’esdeveniment del dia 5, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura, comptarà amb tallers, conferències, xarrades informatives, una zona d’estands, una altra per a realitzar entrevistes de treball i un espai de networking.

En la zona d’estands hi haurà personal tècnic per a atendre els participants i respondre les seues consultes sobre la cerca de treball (revisar els seus currículums, informar-los d’on poden trobar ofertes d’ocupació, etc.). L’espai per a la celebració d’entrevistes permetrà que les persones assistents poden presentar les seues candidatures a diverses empreses en el mateix dia, i a l’espai de networking es facilitarà la construcció d’una xarxa de contacte entre les persones assistents que els ajude a generar oportunitats laborals.

Les conferències i xarrades seran sessions informatives sobre nous sectors generadors d’ocupació, el futur del treball, l’impacte de la indústria 4.0 i la revolució tecnològica, les necessitats d’ús de la zona on se celebre el fòrum, o què busquen les empreses a l’hora de contractar.

Entre les sessions formatives destaca la de com fer un videocurrículum, que impartirà personal especialitzat en un set de gravació. També tindran lloc masterclass i workshops sobre competències específiques, emprenedoria, marca personal… Alguns dels temes que tractaran són ‘Estratègies Clau per a millorar la teua ocupabilitat’, ‘Presenta’t en dos minuts de manera eficaç’, ‘Gestió de la frustració davant reptes professionals’ o ‘Fomenta la teua creativitat a l’hora d’emprendre’, entre altres.

En un format dinàmic es realitzaran els tallers TIC, amb sessions de 30 minuts sobre ‘Feix el teu CV i carta de presentació’, ‘Cerca d’ocupació en Internet’, ‘Construeix el teu perfil en LinkedIn’ o ‘Completa el teu perfil en GVAJobs’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí