Xàtiva aborda mesures preventives contra l’amenaça jihadista

0
940
Imatge de la junta celebrada a Xàtiva

L’alcalde Roger Cerdà convoca la Junta de Seguretat amb l’assistència del director general de l’IVASPE, José María Ángel

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Xàtiva ha albergat la reunió de la Junta de Seguretat, convocada per l’alcalde Roger Cerdà. A més del primer edil, han assistit el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (IVASPE), José María Ángel; el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis; a més del comissari de la Policia Nacional, Miguel Ángel Gallut; el capità de la Guàrdia Civil, Antonio Carrillo i l’intendent principal cap de la Policia Local, Antonio Collado, entre altres membres de les forces de seguretat i de la Delegació del Govern.

Seguint la recomanació del president de la Generalitat, Ximo Puig, la Junta de Seguretat ha abordat l’estudi d’una sèrie de mesures preventives sobre el risc de l’amenaça jihadista, així com un anàlisi dels riscos per a la població. La idea és planificar mesures que contemplen la seua aplicació en moments de celebració de grans esdeveniments però també la integració d’aquestes mesures preventives en el dia a dia de la ciutat.

D’altra banda, la Junta ha avaluat el dispositiu especial de seguretat desplegat durant la passada Fira d’Agost. En aquest sentit, l’alcalde ha informat que s’han realitzat i rebut, més de 1.500 trucades telefòniques relacionades directament amb la Fira i més de 2.000 atencions d’informació a la ciutadania. Cerdà també ha exposat que s’han dut a terme 306 serveis per part de les forces de seguretat, relacionats amb serveis humanitaris, d’auxili, accidents de trànsit, agressions, baralles, danys, consum de begudes alcohòliques, danys en mobiliari urbà, ocupació irregular de via publica, actes vandàlics, persones malaltes, venda ambulant, extraviaments de persones, conflictes entre particulars, robatoris, obstacles en via publica, etc. Respecte al funcionament del 112, s’han atès 65 emergències relacionades amb serveis de seguretat i sanitaris.

Quant al trànsit, l’alcalde ha destacat el descens de la instrucció d’expedients sancionadors (s’han posat 118 multes) i de retirades de vehicles per part de la grua (només 37), donat que era un any especialment sensible pels canvis produïts en l’organització del recinte de la Fira i l’ampliació de carrers.

Finalment, Cerdà ha traslladat als representants de la delegació del Govern una petició per tal que la Policia Nacional puga incrementar el nombre dels seus efectius a Xàtiva.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí