Xàtiva abona 1,3 milions en sobrecostos de la Ciutat de l’Esport després de fracassar la negociació amb Acciona

0
618
Obres com les del 'Pitch & Put' no s'han acabat a Xàtiva

El Tribunal Suprem desestima el recurs de l’Ajuntament i dóna la raó a ACCIONA en la liquidació de l’obra de l’era d’Alfonso Rus

Les negociacions de l’Ajuntament de Xàtiva amb l’empresa Acciona per tal d’arribar a un acord sobre els sobrecostos de la Ciutat de l’Esport no han fructificiat. Així, després de presentar el consistori dues dues propostes finalment no hi ha hagut enteniment, pel que es procedirà al pagament d’1,3 milions determinades per la justícia pels sobrecostos en la redacció i execució de les obres del complex, i així evitar la generació de més interessos moratoris.

L’Ajuntament de Xàtiva pagarà més d’1,3 milions d’euros a ACCIONA Infraestructuras pels sobrecostos en la redacció i execució de les Obres de Construcció de la Ciutat de l’Esport de Xàtiva.

Finalment, la Sala Contenciós Administratiu de la Secció Primera del Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs d’ACCIONA contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i ha deixat sense efecte el recurs de l’Ajuntament de Xàtiva, que demanava la liquidació del contracte. Ara, la liquidació de les obres es ferma i no cap contra ella altre recurs.

El pagament de 1.370.158 euros que l’Ajuntament de Xàtiva ha d’abonar respon als conceptes de liquidació d’obra, obres de reparació en garantia, obres complementàries i les obres d’habilitació del ‘Pitch and Put’, que no s’han finalitzat. Es tracta del pagament principal, si bé encara quedaran pendents per pagar els interessos de la demora, amb una quantitat al voltant dels 700.000 euros.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ja va denunciar el passat mes de setembre al plenari municipal que els sobrecostos de la instal·lació esportiva, inaugurada l’any 2011 poc abans de les eleccions municipals, s»aproximen al 70%, xifrant el cost total al voltant dels 13 milions d’euros malgrat que comptava amb un pressupost inicial de 7,7 milions. Es tracta, per tant, de la pitjor de les sentències afrontades per l’Ajuntament des del canvi de govern del passat any 2015, ja que la xifra supera les previsions més negatives que figuraven en l’auditoria realitzada en desembre d’aquell mateix any.

L’Ajuntament de Xàtiva va decidir el passat mes de març iniciar accions penals derivades d’aquest contracte d’obra pública contra l’arquitecte municipal (aleshores, Antonio Vela), l’empresa contractista (Acciona Infraestructuras S.A.) i la direcció facultativa de l’obra (IDOM Ingeniería y Arquitectura S.A.). A més a més, també es va acordar la concertació d’una operació de préstec d’1,8 milions d’euros per tal de fer front al pagament de la sentència pels sobrecostos de la Ciutat de l’Esport.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí