Xàtiva dedicarà més de 85.000 euros en 2018 a la prevenció de la violència de gènere

0
1437
Cesca Chapí, regidora de la Dona de Xàtiva

La xifra la mostra un informe elaborat des de la regidoria a petició de l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere Xateba

L’Ajuntament de Xàtiva destinarà un total de 85.219,85 euros dels pressupostos municipals de 2018 a activitats de prevenció i lluita contra la violència de gènere. Així s’especifica en l’informe emès per la regidoria de Dona i Igualtat, dirigida per Francesca Chapí, elaborat en resposta a una petició de l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere, Xateba, entitat que va cursar una sol·licitud d’informació per escrit el passat 22 de gener.

La regidora fa constar a l’informe que en base a la Llei de Transparència, “l’Ajuntament de Xàtiva en la seua web municipal, en l’apartat de transparència té a la disposició de tota la ciutadania tota la informació referent als pressupostos municipals”.

Des del govern municipal s’ha volgut destacar que aquesta legislatura és la primera en què l’equip de govern compta amb una regidoria dedicada de manera específica a les qüestions d’Igualtat. Les forces polítiques que governen actualment a Xàtiva s’han adherit al manifest per una ciutat violeta, impulsat per la pròpia associació.

Les activitats en matèria de prevenció i lluita contra la violència de gènere “s’han multiplicat a la ciutat com a conseqüència d’aquest compromís”, apunten des del consistori. Des de l’assessorament jurídic i psicològic, a la inclusió de la Policia Local de Xàtiva en el Sistema Viogen del Ministeri de l’Interior i tota la formació que estan rebent els agents de policia en aquesta matèria, la recuperació de l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la posada en marxa del reglament de funcionament de la Casa de les Dones, l’escola d’empoderament i tota la relació d’activitats de conscienciació en l’àmbit educatiu, són una mostra d’aquesta intensa activitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here