Xàtiva va recollir 50 tones de roba usada amb fins solidaris durant 2017

0
1328
Un dels contenidors de Càritas de Xàtiva

La Fundació Cáritas disposa de 8 contenidors de recollida en diversos punts de Xàtiva

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva ha fet públiques les dades de la roba usada recollida durant 2017 a través de la xarxa de contenidors de la Fundació Cáritas. Concretament, s’han recollit 49.978 quilograms, dels quals 46.334 han estat arreplegats per mitjà dels contenidors i els 3.644 Kg restants ho han estat provinents de donacions.

Aquest servei social de recollida de roba usada amb fins solidaris funciona des de maig de 2016, quan l’Ajuntament de Xàtiva, va arribar a un acord amb Arropa Valencia S.L.U., empresa que pertany a la Fundació Càritas, per posar a disposició de tots els veïns i veïnes de la ciutat 8 contenidors de roba usada per a la recollida selectiva de tèxtil. Aquestos contenidors es troben ubicats als carrers Abú Masaifa, 20; Ausias March, 3; plaça Pintor Tudela; República Argentina, 19; Ventura Pascual, 4; Montesa, 20; Humanista Lluís Fenollet i a la plaça de la Font dels vint-i-cinc dolls.

Entre els objectius d’aquesta col·laboració solidària, figura la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats per trobar ocupació, així com reduir l’impacte ambiental del residu tèxtil, aprofitant peces que es troben en bones condicions per ser reutilitzades.

D’una banda, es generen recursos amb la recollida de la roba usada i, d’altra, aquestes peces seran venudes com a roba de segona mà en la xarxa de botigues d’Arropa per a persones desafavorides.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí