L’inici del tercer anell de ronda de Xàtiva, principal inversió del PPOS de Diputació

0
1095
Ajuntament de Xàtiva

També es millorarà l’àrea del Bellveret, degradada per falta de manteniment durant anys i de diversos actes vandàlics

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat la relació d’inversions corresponents al Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017 (PPOS). La junta de govern local va acordar per unanimitat remetre a la Diputació de València les obres a realitzar en el marc d’aquest pla, per un total de 241.158 euros. La principal inversió, que supera els 72.000 euros de cost, serà la construcció d’un vial de connexió del polígon la Vila amb el sector Pereres, el que permetrà l’apertura d’un tercer anell de ronda a les espatlles de la Ciutat de l’Esport, on recentment s’ha substituït tota la il·luminació de la zona d’aparcament.

Gràcies al PPOS, l’Ajuntament de Xàtiva podrà abordar la solució a diferents problemes sobre els que els veïns i veïnes de la ciutat han vingut reclamant. Entre ells, completar la senyalització dels camins de Bixquert, qüestió llargament demandada per l’associació de veïns del disseminat. Aquesta intervenció requerirà una inversió de 14.000 euros, exactament la mateixa quantitat que es va destinar en 2016 a la senyalització d’aquesta zona del terme de Xàtiva. També a Bixquert s’invertiran 12.000 euros en instal·lar faroles alimentades per energia solar en 7 punts de recollida de residus sòlids urbans, a petició de l’associació de veïns.

Altra intervenció esperada és la reparació del col·lector del carrer Reina a l’altura de la intersecció amb el carrer Bisbes. La inversió de 13.900 euros permetrà acabar amb els reiterats problemes de males olors degudes al deficient anivellat del col·lector que ocasiona estancaments d’aigües negres amb el conseqüent i molest efecte insalubre de les males olors.

El Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació també inclou altres actuacions de millora d’infraestructures bàsiques, com ara l’ampliació de voreres al carrer Carlos Sarthou, en el tram que va des de Gregorio Molina a Ximén de Tovia, per un import de 17.000 euros; la reforma de la plaça de Sant Agustí, amb una inversió que ronda els 20.000 euros o la pavimentació de l’entronque dels carrers Hostals amb la plaça de la Bassa, també pressupostada en 17.000 euros.

Finalment, els PPOS també tenen una part destinada a la millora de zones verdes de la ciutat, com, per exemple, els 27.500 euros destinats a la reforma de la pista de patinatge del parc de l’avinguda 9 d’octubre o els 15.000 euros consignats per al condicionament i millora de l’àrea del Bellveret, notablement degradada com a conseqüència de la falta de manteniment durant anys i de diversos actes vandàlics.

Obres en totes les pedanies

Les pedanies també es veuran beneficiades per les inversions del PPOS 2017. Una de les actuacions que tindrà majors beneficis mediambientals serà la que suposarà la posada en marxa de l’estació depuradora d’aigües residuals de Torre d’en Lloris, instal·lació finalitzada des de fa més d’un lustre i que no havia entrat en funcionament. Els 12.900 euros pressupostats serviran també per millorar algunes infraestructures hidràuliques de la localitat.

D’altra banda, els PPOS 2017 destinen 12.400 euros a finalitzar les obres de reforma i condicionament del centre social d’Annauir i 10.000 euros per a la millora de la xarxa d’aigües pluvials i l’adequació del sistema contra incendis del centre social de Sorió.

El regidor d’Hisenda, Nacho Reig, explica que: «la prioritat de les nostres inversions és atendre les necessitats bàsiques de diverses infraestructures municipals. En aquest cas, ens venen molt bé uns fons aportats per la Diputació de València que ens ajudaran a resoldre problemes sobre els que havíem rebut moltes queixes veïnals. Aquestos plans d’inversió van en la línia de l’objectiu que ens marcàrem a principis de legislatura i que consisteix en poder intervindre en cadascun dels barris de la ciutat, i com no, a les pedanies, on les actuacions per part de l’Ajuntament estan sent contínues”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí