Xàtiva rebrà 1,2 milions per a miliores del CEIP Attilio Bruschetti i al centre CIPFP la Costera

0
727
Imatge del ple municipal de Xàtiva del mes d'abril

El plenari aprova la sol·licitud de delegació de competències per a agilitzar les actuacions sobre aquests dos centres educatius emmarcades dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana

El plenari ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva del 26 d’abril ha aprovat la sol·licitud de delegació de competències per a agilitzar les diverses actuacions de millora al col·legi Attilio Brushchetti i al centre de FP La Costera, amb una inversió per part de la Generalitat Valenciana d’un total de 1.184.000 euros, sent la part corresponent a l’Attilio Bruschetti de 705.000 euros la de La Costera de 479.000 euros. Es preveu que les obres d’aquestes millores s’inicien en aquest any i finalitzen al 2020.

Les millores que es duran a terme a l’Attilio Bruschetti abastaran tant l’edifici principal del col·legi com el secundari. A l’edifici principal s’instal·larà un ascensor per millorar l’accessibilitat a plantes superiors, es reformarà i ampliarà la cuina, es renovarà la instal·lació elèctrica, els paviments i la fusteria metàl·lica, i es col·locaran falsos sostres a totes les aules. Les actuacions que es duran a terme a l’edifici secundar són: reestructuració de la planta, reforma dels banys, renovació de la instal·lació elèctrica i de la fusteria metàl·lica, i la substitució de l’actual caldera de gasoil per una de gas.

Pel que respecta a les intervencions que es realitzaran al centre La Costera destaquen la substitució sobre les cobertes executades amb plaques de fibrociment, eliminant així la perillositat que representa l’amiant, millores en l’accessibilitat de l’entrada principal, substitució de les fusteries exteriors, adequació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió i adequació de la vorera perimetral de la façana nord.

Amb la inversió sobre aquests dos centres educatius, la quantitat total que fins al moment realitzarà la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant en diferents instal·lacions educatives de Xàtiva s’eleva a un total de 9.040.000 euros. És per tant que, les inversions del CPEIP Attilio Bruschetti i del CIPFP La Costera se sumen a les ja anunciades i aprovades la seua delegació de competència: 6.082.000 euros per al nou CPEE Pla de la Mesquita, 300.000 euros per a actuacions al CPEI Teresa Coloma i 1.274.000 euros per a un nou aulari i millores a l’IES Josep de Ribera. A més a més, ja s’està gestionant la sol·licitud de delegació de competències, que encara ha de passar per plenari, per a actuacions de millora al CEIP Taquígraf Martí per valor de 200.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here