Xarrada sobre les addiccions als videojocs per als alumnes de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva

0
2144
Imatge de la xarrada que va tindre lloc a l'IES Josep de Ribera

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives realitza la sessió que alerta dels problemes que poden causar les noves tecnologies si no es fa un bon ús

La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) ha aprofitat la setmana cultural a l’IES Josep Ribera per portar a terme activitats de prevenció adreçades a l’alumnat de l’ESO.

En aquesta ocasió la temàtica ha estat relacionada amb les noves tecnologies, concretament amb els videojocs, un sector que en els darrers anys ha experimentat un creixement exponencial tant en ús com en vendes, i que pot suposar un greu problema per al jovent si no se’n fa un bon ús.

Les activitats, realitzades dilluns 26 i dimarts 27 amb la col·laboració de l’acadèmia de eSPORTS Elevat, de València, han consistit en unes xarrades sobre com fer un bon ús dels videojocs per tal d’evitar-ne l’addicció. També s’ha parlat de les conseqüències de l’ús excessiu dels videojocs, que afecta àrees cognitives, personals i, sobretot, socials i familiars; a més de tractar els factors de risc que poden contribuir a que aparega l’addicció.

L’alumnat també van rebre informació sobre com detectar problemes de dependència i quins hàbits saludables es poden adoptar per tal de previndre les addicions als videojocs. Després de les xarrades van utilitzar uns minijocs online als ordinadors de l’institut per entrenar diverses funcions cerebrals com la memòria de treball, la velocitat de resposta o les habilitats espacials, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here