Vox passa de denunciar la bandera oficial «pancatalanista» de Sagunt a passejar-la el 9 d’Octubre

0
2260
El regidor de Vox a Sagunt va portar la bandera de la ciutat

El partit d’ultradreta denunciava l’any passat que s’usara en els edificis oficials i enguany el banderer ha sigut el seu únic regidor en el ple

Les banderes són una feblesa per a Vox i un cavall de batalla siga on siga, també a nivell local, i això li ha portat a la contradicció a Sagunt. Si fa un any el partit d’extrema dreta denunciava l’ús de la ‘quadribarrada’ en els edificis municipals de Sagunt, aquest passat 9 d’Octubre el seu únic regidor en el consistori la passejava en la processó cívica.

El setembre passat, abans que Vox tinguera representació en el ple de Sagunt, denunciava a l’Ajuntament «per l’ús de la quadribarrada, de caire pancatalanista», que es lluïa en espais com la pròpia casa consistorial o la tinença d’alcaldia del port.

Un any després, i amb un regidor ja a l’ajuntament, Alejandro Vila, arriben els matisos. I després del rebuig inicial s’ha passat a lluir-la i ser el banderer durant la processó cívica que es fa a la ciutat el 9 d’Octubre, al costat de la bandera oficial de la Comunitat Valenciana.

Aquesta «quadribarrada» (amb o sense afegits verticals per a unir-la al pal) és la senyera de les ‘viles reials’ de les ciutats acollides a la corona i no als senyors feudals. Entre elles està la pròpia de Sagunt, i també altres localitats com Vila-real, Ontinyent o Albaida. També és la mateixa que es pot veure en la majoria d’escuts oficials valencians.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here