Vora 300 persones voluntàries arrepleguen en Dènia 661 quilograms de residus

0
759
Dénia
Un dels moments de la jornada.

Vora 300 persones voluntàries van participar el passat diumenge, 6 d’octubre, en la jornada de neteja “Per una mar neta”, disposades a millorar l’entorn marí de la costa de Dénia. Els participants van col·laborar arreplegant residus a peu, navegant i també bussejant.

La zona terrestre coberta pels equips de neteja abastava des de la zona més al nord de la platja de les Bassetes fins a la Punta del Raset; la costa de la Reserva Marina, des de la Marineta Cassiana fins la platja de les Arenetes; i l’escullera sud del port de Dénia.

Gràcies a la informació proporcionada per Javier Reyes, que el dia anterior, nadant entre els restaurants Mena i Ca Nano, va trobar un motor fora borda de grans dimensions en el fons marí, es va muntar un grup de voluntaris per a extraure i eliminar eixe element contaminant de les aigües de la Reserva Marina del cap de Sant Antoni.

Curiós va resultar també el material arreplegat que prové del ferri Pinar del Rio (una bita de grans dimensions, passamans, etc.). Un dels punts on més residus es van arreplegar és, sens dubte, l’escullera sud.

El bussejadors, uns de Dénia i uns altres vinguts de diferents punts de la Comunitat Valenciana, van netejar l’àrea compresa entre el port de Dénia i la Cova Tallà. El residu resultant va ser inferior a altres edicions, ja que hi havia poca visibilitat per la mar de fondo del dia d’abans. A més, cal dir que cada vegada hi ha més usuaris d’embarcacions que estan conscienciats en la preservació del medi marí, per la qual cosa el nombre de residus és, afortunadament, menor.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia es presenta a Fitur 2019 com a “Ciutat Orgullosa de la seua Diversitat”

En total, durant la jornada de neteja d’ahir es van arreplegar 661 quilograms de residus, classificats de la manera següent: Metall: 305kg; Plàstic: 186kg; Vidre: 98kg; Orgànic: 72kg; Puntes de cigarret: alguns milers.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here