Voluntaris recullen 2.000 kg d’enderrocs i estris domèstics al bosc d’eucaliptus del riu Palància

0
3928
Els residus recollits junt al Palància.

AE-Agró denuncia «la inacció de les autoritats locals que en lloc de fer front al problema s’escuden en una suposada falta de competències per a mirar cap a un altre costat»

Un centenar de voluntaris mediambientals van realitzar aquest diumenge 20 de febrer una tasca de neteja vinculada al riu Palància. L’activitat, convocada per Acció Ecologista-Agró, va tindre lloc al bosc d’eucaliptus situat en el marge dret del Palància, entre el pont del barri de San José i la mar, «una àrea de gran valor ecològic i paisatgístic convertida per ciutadans desaprensius en el seu runar particular».

La convocatòria tenia un doble objectiu: d’una banda, la neteja de la zona, i per una altra, «denunciar la inacció de les autoritats locals que en lloc de fer front al problema s’escuden en una suposada falta de competències per a mirar cap a un altre costat». Asseguren així que «el primer s’ha aconseguit, del segon, esperem que la presència de regidors d’EU, Compromís i Ciutadans servisca per a una presa de decisions d’acord amb la rellevància del riu i el que esperem els ciutadans dels nostres governants municipals».

En aproximadament una hora, els voluntaris i voluntàries recolliren en uns 200 metres, més de 2.000 kg d’enderrocs, fem i altres estris domèstics. Crida l’atenció la gran quantitat de tovalloletes, mocadors de paper i màscares. A més a més de netejar la zona, en l’entrada de la sendera, es col·locaren uns cartells en fusta en els quals figuren: «prohibit l’accés de vehicles de motor», «mantingues neta la ribera». I en els arbres, uns altres que reflecteixen el que ens proporcionen: “et done ombra», “purifique l’aire», etc.

«La bona resposta ciutadana demostra que cada vegada són més els ciutadans conscienciats sobre la importància que un Riu Palància Viu pot tindre com a gran pulmó verd generador de qualitat de vida, com a contrapés a altres actuacions estratègiques (com el Parc Sagunt) que generaran ocupació però que perjudicaran la salut i el benestar de les persones en el futur», conclouen des d’AE-Agró.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí