Voluntaris de Cullera cusen mascaretes per fer front al coronavirus

0
1535
Mascaretes confeccionades a Cullera

L’Ajuntament coordina esta iniciativa social en la qual participen associacions, comerços, clíniques, ONG’s i persones a títol individual

Un grup de dones voluntàries de Cullera està elaborant mascaretes de cotó davant l’esgotament d’este cobdiciat producte en la majoria d’establiments. Es tracta de mascaretes de protecció no aptes per al personal sanitari.

La iniciativa ha sorgit de forma espontània entre veïnes de la localitat que cusen. Hi participen diversos grups, des de dones a títol individual, botigues especialitzades en material de confecció, associacions, ONG’s, clíniques, etc.

Les dones tallen i cusen cadascuna d’estes mascaretes. Una vegada confeccionades, Protecció Civil de Cullera les recull i les porten a esterilitzar a clíniques dentals de la localitat perquè després el consistori les puga distribuir.

El dilluns es va fer el lliurament del primer romanent, que foren al voltant de 200 mascaretes.

Estes primeres mascaretes han estat elaborades a partir del material de cotó i gomes que elles mateixes han aportat i, ara, l’Ajuntament pagarà l’adquisició del nou material a l’espera que la Conselleria de Sanitat informe de quin és més recomanable.

La iniciativa social ha estat coordinada per la regidora de Sanitat, Susi Melià. L’edil ha volgut agrair l’enorme tasca col·lectiva que un gran grup de dones de Cullera està liderant per combatre esta crisi sanitària.

«El compromís social de la gent de Cullera és per a sentir-nos ben orgullosos», ha assenyalat la regidora Melià, qui, a més, ha destacat «l’esforç i la solidaritat de cada persona que amb estes xicotetes accions ajuden a superar la pandèmia del coronavirus».

Està previst que este grup de dones continue cosint al llarg dels pròxims dies per produir el major nombre de mascaretes possibles i que l’Ajuntament les puga distribuir com més prompte millor.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Arxivada definitivament la causa contra Joan Baldoví i Raquel Tamarit per prevaricació quan van ser alcaldes de Sueca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here