Volkswagen presenta als grups polítics de Sagunt el projecte de la gigafactoria de bateries

0
4741
Imatge de l'acte celebrat a Sagunt.

En una reunió mantinguda este dimecres en el Consistori, representants del Grup Volkswagen i de SEAT S.A. han explicat als portaveus dels partits amb representació els detalls de la planta

El Grup Volkswagen ha presentat este dimecres a la vesprada davant els grups polítics de l’Ajuntament de Sagunt el projecte de la futura gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics que s’instal·larà en Parc Sagunt II.

Una representació del hòlding automobilístic s’ha desplaçat fins a la ciutat per a reunir-se amb els portaveus dels partits amb representació en el Consistori i explicar-los els detalls de la nova planta, que ja va ser presentada oficialment el passat 5 de maig i que s’estima que crearà més de 3.000 llocs de treball directes i 12.000 indirectes en el municipi.

«El Grup Volkswagen continua fent passos, demostrant la seua aposta pel nostre municipi», ha manifestat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, qui ha subratllat també el treball que ha suposat atraure esta inversió cap al municipi. «És precisament per això que és imprescindible el màxim consens al voltant d’este projecte, i que per a això, hi haja un diàleg obert amb els representants de la ciutat», ha puntualitzat.

En la trobada han participat per part de l’Ajuntament de Sagunt, a més del primer edil, el portaveu del grup municipal PSOE, Javier Raro; el portaveu del grup municipal Compromís, Quico Fernández; en representació del grup municipal Esquerra Unida, Roberto Rovira; el portaveu del grup municipal Iniciativa Porteña, Manuel González; el portaveu del grup municipal Partit Popular, Sergio Muniesa; i el portaveu del grup municipal Ciutadans, Salvador Montesinos.

Així mateix, per part del Grup Volkswagen han pres part el Chief Operations Officer de PowerCo (la nova empresa de bateries del Grup Volkswagen), Sebastian Wolf; el director de la construcció de la planta de Sagunt, Thomas Dahlem; el director d’operacions de Project Management a Espanya, Patrick Meier; el vicepresident executiu de Compres de SEAT S.A. i responsable del projecte Future: Fast Forward, Alfonso Sancha; i la responsable de Compres de Connectivitat, HV-Battery & Powertrain de SEAT S.A., Beatriz García.

«S’ha començat pels partits polítics, però esta és la primera d’altres reunions que vindran amb el teixit associatiu i empresarial del nostre municipi perquè puguem aprofitar al màxim les potencialitats i limitar els impactes que es puguen donar al voltant d’este gran projecte, d’esta gran inversió», ha avançat l’alcalde.

La gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics del Grup Volkswagen a Sagunt comptarà amb una inversió inicial per part del hòlding automobilístic de més de 3.000 milions d’euros, en cas d’una resolució positiva del projecte registrat en el programa de Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica per al Vehicle Elèctric i Connectat (PERTE VEC), convocat pel Govern estatal amb l’objectiu de transformar la indústria de l’automòbil cap a l’electrificació. D’altra banda, es va signar amb Iberdrola un acord estratègic de col·laboració per a la construcció d’una planta fotovoltaica annexa que proveirà d’energia verda a la gigafactoria.

La inversió permetrà crear més de 3.000 ocupacions directes i 12.000 indirectes, segons les dades que es van fer públiques per part de l’empresa. Es preveu començar a construir la planta en el primer quadrimestre de 2023 per a iniciar la producció de primeres mostres fabricades en els mitjans de sèrie en 2025 i que estiga completament operativa en 2026.

«Serà una iniciativa que canviarà per complet la fesomia i la història del nostre municipi, i precisament per això ha de ser un projecte col·lectiu del qual tots i totes traguem el màxim partit», sostenia Moreno.

La planta de Sagunt serà la tercera, després de les d’Alemanya i Suècia, que posarà en marxa la multinacional d’un total de sis que albergarà Europa en 2030. Esta gigafactoria s’encarregarà de subministrar les bateries dels vehicles elèctrics del Grup Volkswagen en les plantes de SEAT a Martorell i de Volkswagen a Navarra. La fàbrica de bateries podrà generar fins a 40 GWh anuals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí