Vilamarxant treballa amb Microsoft per a implantar un sistema de interconectivitat en zones despoblades i disseminats

0
1541
Vilamarxant
Un dels moments de la reunió.

L’ajuntament de Vilamarxant va participar en la recepció privada que l’empresa Microsoft va oferir a l’inici de cada legislatura amb els eurodiputats interessats en projectes innovadors.

Xavier Jorge, regidor d’Innovació de Vilamarxant, va assistir a esta reunió celebrada a Estrasburg i que va comptar amb la participació del director de Microsoft en assumptes governamentals de la Unió Europea, Quang-Minh Lepescheux.

Esta trobada s’emmarca dins de l’estratègia de l’ajuntament de Vilamarxant que persegueix que el Centre d’Emprenedoria i Innovació del Túria (CEI Túria) siga laboratori de bones pràctiques com a exemple de motor de desenvolupament tecnològic, emprenedoria i innovació en l’àmbit rural i àrees menys poblades d’Europa.

Així, dins del projecte “5 Idees per a 5 Anys” de Microsoft, s’està treballant perquè el CEI Túria de Vilamarxant serà el camp de proves per a estendre la tecnologia punta que es prototiparà en el municipi del Camp de Túria cap a altres territoris amb la mateixa casuística, i recolzar així les polítiques europees contra la despoblació i la deterioració de zones rurals de tota Europa.

Durant les reunions celebrades entre el regidor Xavier Jorge, el director del CEI Túria i el director de smartcities de Microsoft es va parlar sobre la implementació d’un sistema de interconectivitat sense fil per a establir internet en zones despoblades i disseminats. Esta nova tecnologia de connexió a internet permetria connectar zones remotes, i així lluitar contra l’Espanya buidada, la despoblació rural i la fugida de talent a les grans ciutats.

Esta primera experiència pilot de la tecnologia capdavantera de Microsoft facilitaria l’accés a Internet i crearia oportunitats laborals en les zones rurals en les quals s’implemente. Este projecte serviria com a experiència pilot de tecnologia SmartRural amb el suport de polítiques europees de despoblació rural i tecnologia intel·ligent.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xeraco acull un cap de setmana d’actes amb motiu de la celebració de Santa Cecília

D’esta forma, Vilamarxant es convertiria en el primer municipi líder a Europa, dins de la innovació i la digitalització de poblacions rurals sent un exemple clar a seguir per a la resta de territoris.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here