Vilamarxant treballa amb Microsoft per a implantar un sistema de interconectivitat en zones despoblades i disseminats

0
1436
Vilamarxant
Un dels moments de la reunió.

L’ajuntament de Vilamarxant va participar en la recepció privada que l’empresa Microsoft va oferir a l’inici de cada legislatura amb els eurodiputats interessats en projectes innovadors.

Xavier Jorge, regidor d’Innovació de Vilamarxant, va assistir a esta reunió celebrada a Estrasburg i que va comptar amb la participació del director de Microsoft en assumptes governamentals de la Unió Europea, Quang-Minh Lepescheux.

Esta trobada s’emmarca dins de l’estratègia de l’ajuntament de Vilamarxant que persegueix que el Centre d’Emprenedoria i Innovació del Túria (CEI Túria) siga laboratori de bones pràctiques com a exemple de motor de desenvolupament tecnològic, emprenedoria i innovació en l’àmbit rural i àrees menys poblades d’Europa.

Així, dins del projecte “5 Idees per a 5 Anys” de Microsoft, s’està treballant perquè el CEI Túria de Vilamarxant serà el camp de proves per a estendre la tecnologia punta que es prototiparà en el municipi del Camp de Túria cap a altres territoris amb la mateixa casuística, i recolzar així les polítiques europees contra la despoblació i la deterioració de zones rurals de tota Europa.

Durant les reunions celebrades entre el regidor Xavier Jorge, el director del CEI Túria i el director de smartcities de Microsoft es va parlar sobre la implementació d’un sistema de interconectivitat sense fil per a establir internet en zones despoblades i disseminats. Esta nova tecnologia de connexió a internet permetria connectar zones remotes, i així lluitar contra l’Espanya buidada, la despoblació rural i la fugida de talent a les grans ciutats.

Esta primera experiència pilot de la tecnologia capdavantera de Microsoft facilitaria l’accés a Internet i crearia oportunitats laborals en les zones rurals en les quals s’implemente. Este projecte serviria com a experiència pilot de tecnologia SmartRural amb el suport de polítiques europees de despoblació rural i tecnologia intel·ligent.

D’esta forma, Vilamarxant es convertiria en el primer municipi líder a Europa, dins de la innovació i la digitalització de poblacions rurals sent un exemple clar a seguir per a la resta de territoris.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here