Vilamarxant promociona la pilota valenciana a través d’un programa en col·legis

0
1701
Vilamarxant
Un dels moments de la jornada.

L’ajuntament de Vilamarxant ha llançat un programa de promoció de la pilota valenciana en els col·legis del municipi perquè els escolars de 5é i 6é de Primària coneguen l’esport autòcton de la Comunitat Valenciana.

Els estudiants dels centres docents CEIP Horta Major, CEIP La Pea i el col·legi San Francisco i Santo Domingo disfrutaran de les experiències en primera persona de jugadors professionals de pilota valenciana.

Roberto Monrabal, natural de Vilamarxant, ha sigut el protagonista d’este programa, que va començar fa uns dies en el CEIP La Pea. Els joves del col·legi San Francisco i Santo Domingo han disfrutat de l’experiència, anècdotes i històries del pilotari local.

La Regidoria d’Esports dirigida per Gabriel Castellano invertirà un total de 1.500 euros en “Viu Pilota Vilamarxant” per a aconseguir que la pilota valenciana arribe a les aules d’una forma natural, amena i pròxima.

El regidor Gabriel Castellano ha explicat que l’objectiu és acostar la pilota valenciana als centres escolars amb la participació de jugadors de primer nivell. “La pilota, com a esport autòcton i tradicional de la Comunitat Valenciana, té tot el nostre suport i per això hem buscat una fórmula perquè la coneguen els més joves”.

“Volem que coneguen la pilota des de dins i puguen practicar-la en els seus centres docents gràcies a este programa de promoció”, ha agregat el regidor responsable de l’àrea d’esports.

Finalment, Castellano ha mostrat la seua intenció que este programa siga el germen d’una escola de joves. “La idea és crear les bases d’una bona i futura escola de pilota valenciana per a totes les edats i sexes”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here