Vilamarxant es forma en la utilització de desfibril·ladors després d’adquirir tres nous

0
1525
Un dels moments de la formació.

L’ajuntament de Vilamarxant ha adquirit tres desfibril·ladors que s’instal·laran en les pròximes setmanes al Poliesportiu Municipal i al Pavelló Multiusos. El tercer el portarà la Policia Local per tal de fer ús d’ell davant qualsevol emergència.

Per això, membres de la Policia Local i treballadors de les instal·lacions esportives han completat un curs per formar-se com a operadors no sanitaris, on han après a realitzar maniobres de recuperació cardiopulmonar i a utilitzar els aparells per atendre a qualsevol ciutadà o ciutadana en cas d’emergència. La setmana que ve hi haurà una segona sessió formativa, amb la qual hauran rebut les instruccions necessàries una vintena d’empleats.

Els desfibril·ladors han sigut adquirits gràcies a dos subvencions de 4.000 euros de La Caixa i de 1.300 euros aportats per Caja Rural de Cheste.

L’objectiu del consistori és vetlar per la salut dels veïns de Vilamarxant. Com assegura l’alcalde, Jesús Montesinos, “estos dispositius poden ajudar a salvar vides. Per això, des de l’Ajuntament agraïm l’ajuda rebuda des de Caja Rural de Cheste i La Caixa, ja que esta inversió era necessària”.

Al nostre país es produeix, de mitjana, una parada cardiorespiratòria cada 20 minuts i una intervenció bàsica i a temps amb desfibril·ladors duplica i, en alguns casos, triplica les possibilitats que la persona afectada sobrevisca.

El primer edil també valora la formació que està impartint-se ja que “quantes més persones sàpien utilitzar els desfibril·ladors, més efectius seran”. A més, destaca la ubicació dels aparells en els espais esportius municipals on, «tant entre setmana com en caps de setmana, es congrega molta gent i la intervenció d’este tipus de dispositius aporta als possibles malalts notables índexs de supervivència en cas de parada cardíaca. Hem decidit que el tercer estiga en mans de la Policia Local perquè disposa de vehicles i mitjans per desplaçar-se ràpidament a qualsevol lloc del terme municipal i, amb el desfibril·lador, poden donar una assistència inicial eficaç fins que arriben els serveis sanitaris”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí