Vilamarxant exigeix a Madrid més inversions per millorar el transport públic

0
524
Un dels moments de l'acte reivindicatiu.

L’ajuntament de Vilamarxant, representat per l’alcalde Jesús Montesinos, va participar en l’acte reivindicatiu que va tindre lloc a Madrid per exigir al Ministeri d’Hisenda que rectifique i incorpore una dotació econòmica de 38 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 per al desenvolupament i millora del transport públic de l’àrea metropolitana de València.

Jesús Montesinos va estar al costat d’alcaldes i representants de la majoria de les 60 poblacions d’esta àrea, junt a la gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez, i al director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

Els representants institucionals van acudir, en primer lloc, al Ministeri d’Hisenda on no van ser rebuts per cap responsable d’esta institució; amb tot, van registrar una declaració institucional en la qual es reclama esta subvenció.

Per a l’alcalde de Vilamarxant “es tracta d’una situació injusta, ja que hi ha altres àrees metropolitanes que sí que rebran subvencions de l’Estat, com ara Madrid amb 127 milions; Barcelona amb 109 milions; o Canàries amb 45. Nosaltres hem quedat fora del repartiment d’estes ajudes i això pot suposar, conseqüentment, que a municipis com el nostre no arribe l’aportació econòmica necessària de Conselleria per millorar el servici de transport. Una millora que estem reclamant des de l’inici de la legislatura i que pot estar condicionada a l’obtenció del finançament que es reclama”.

La gerent de l’ATMV lamentava que “després de la pressió exercida per les autoritats i de la necessitat de la demanda, ningú ens haja rebut i que el Ministeri només haja accedit a una reunió el pròxim dia 27 d’abril que, a més, és l’últim dia perquè els grups parlamentaris presenten esmenes als Pressupostos”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Eliana celebra este fin de semana la V Fira de Nadal con la participación de 28 establecimientos

També apuntava que el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 “ha resultat totalment decebedor perquè no contempla cap partida per al transport de la tercera àrea metropolitana més important d’Espanya. És tremendament injust que el Govern Central excloga vora 2 milions d’habitants i se’ls negue el dret a tindre un transport de qualitat com sí que es concedix a altres ciutats i àrees metropolitanes”.

Els alcaldes i representants institucionals es van traslladar, després, al Congrés dels Diputats on van ser rebuts per diputats de diferents formacions polítiques. Allí, sol·licitaren als representants autonòmics a la cambra baixa que defensen el finançament necessari per als valencians en les esmenes que presenten als Pressupostos Generals de l’Estat.

Una mesura més per reclamar millores per al transport de Vilamarxant

Es tracta d’una mesura més que ha dut endavant l’equip de govern de l’ajuntament de Vilamarxant per donar solucions a les carències històriques del servici de transport.

En el Ple ordinari del passat 28 de març es va aprovar, per unanimitat de totes les formacions polítiques, una moció per sol·licitar a la Generalitat diverses millores al respecte.

Es tracta d’una demanda que es fa a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques, i Vertebració del Territori perquè, en l’elaboració del nou mapa concessional que està tramitant-se, Vilamarxant reba “el tracte que mereix per oferir un transport digne als veïns i veïnes del municipi”, com destacava durant la sessió l’alcalde, Jesús Montesinos.

A conseqüència de la falta d’ajudes estatals i autonòmiques, des de 2007, este dèficit s’ha cobert amb aportacions municipals de 95.000 euros anuals i, davant la lentitud per adoptar este nou mapa concessional, l’ajuntament de Vilamarxant ha plantejat l’opció d’incrementar esta partida enguany per millorar el servici, amb el greuge comparatiu amb altres municipis dels voltants que no han d’assumir este cost.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ultimant les disfresses per al Tren Faller 2018 de Vilamarxant

Tant Jesús Montesinos com el primer i segon tinent d’alcalde, Voro Golfe i Eliseo Sanz, i altres representants municipals han mantingut, des de l’inici de legislatura, més de set reunions a la Conselleria, amb directors generals, subdirectors, tècnics i fins i tot amb la consellera, Maria José Salvador. Fins ara estes reivindicacions no han fructificat en una ajuda econòmica per optimitzar el servici, tot i que “en les actuals negociacions per la reordenació del Mapa de Transport esperem que s’atenguen les nostres demandes”, destacava Jesús Montesinos.

Unes demandes que se centren en rebre ajuda econòmica per disposar d’un servici continu de connexions amb totes les freqüències dels metros de l’estació de Riba-roja de Túria, ampliant-se de dilluns a diumenge, i mantenint el servici a Llíria. També se sol·licita una integració de bitllets i tarifes i el condicionament dels autobusos per qüestions d’accessibilitat i mediambientals.

Amb tot, segons el primer edil, “si des del Govern Central s’habilitara la subvenció que reclamarem ahir, hi hauria més disponibilitat econòmica de la Conselleria per tal de repartir ajudes als consistoris que presentem carències en el transport públic, com és el cas de Vilamarxant, on veïns, veïnes i autoritats reclamem rebre el tracte i suport institucional que mereixem per posar fi a esta demanda històrica”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here