El VII Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent reunirà 115 figures de 13 poblacions valencianes i catalanes

0
2569
representants municipals amb els gegants d'Ontinyent

La cita estarà precedida la setmana anterior pel III Aplec de Gegants Ontinyentins on eixiran al carrer les figures d’escoles i associacions junt a 3 nous ‘gegantons’

El VII Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent, que tindrà lloc el proper 28 d’octubre, reunirà a la ciutat 75 figures de 13 poblacions de la Comunitat Valenciana i Catalunya, i inclourà en la vespra una nova Trobada de Figures de Bestiari de les colles participants.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Regidor de Cultura, Àlex Borrell, el President de l’Associació de Gegants i Cabets, Xavier Llopis, l’autor del cartell de l’Aplec, Luis Botella, han donat detalls de tot allò que envolta a esta festa organitzada per l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i que es realitza cada 4 anys a la ciutat. Entre les novetats, destaca que la programació estarà complementada amb actuacions musicals en l’espai escènic de Tortosa i Delgado, i que el cap de setmana anterior es presentarà 3 nous “gegantons” (gegants de dimensions més reduïdes) durant el III Aplec de Gegants Ontinyentins.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que aquest aplec “és un pol d’atracció importantíssim amb el que comptem cada 4 any durant ja 24 anys. Les coses que perduren en el temps són les que es treballen amb estima, i en aquest sentit cal destacar i agrair el treball de l’Associació de Gegants i Cabets en aquest camí en el que comptarà sempre amb el suport de l’Ajuntament”. El primer edil recordava el treball que es va dur a terme en els preparatius del sisé aplec, “al qual vam estar parlant de l’àguila, vam estar parlant de la tartuga i en aquell moment la situació de l’Ajuntament no era bollant, però amb treball i il·lusió les hem fet realitat i ara podrem gaudir de la Trobada de Figures de Bestiari”. Jorge Rodríguez felicitava Luis Botella “pel magnífic cartell” i animava a la ciutadania de les comarques veïnes “a acompanyar-nos i gaudir de dos caps de setmana que seran apassionants”.

Des de l’Associació, Xavier Llopis donava detalls de la celebració, explicant que el cap de setmana central anirà precedit el diumenge anterior, el 21 d’octubre, pel que serà el III Aplec de Gegants i Cabets Ontinyentins. Llopis recordava que, comptant amb les figures d’escoles, associacions i particulars, “Ontinyent és la ciutat valenciana amb més figures d’aquest tipus, i una bona manera de mostrar-ho és fer un acte especial per ells”. Enguany com a novetat, s’estrenaran 3 gegantons, gegants de menor tamany que ha creat l’artista menorquí Víctor Pons, en una jornada on Llopis avançava que “hi haurà moltes sorpreses”.

El cap de setmana central de l’Aplec, dissabte 27 d’octubre, de vesprada, tindrà lloc la primera Trobada de Figures de Bestiari, aprofitant la incorporació de les figures de l’Aguila i la Tartuga, que desfilaran junt als cavallets i altres figures de bestiari pertanyents a 10 colles de 9 pobles, entre ells Vic i Hospitalet. Les colles geganteres d’estes dues localitats catalanes també participaran en la jornada de diumenge, 28 d’octubre, en la que seran un total de 13 localitats les participants, destacant la novetat de Sogorb, que acudirà per primera vegada a Ontinyent. Llopis confirmava que, estant encara en converses amb la localitat de Burlada (Navarra), ja hi ha confirmada la participació d’al voltant de 115 figures, 50 gegants i entre 60 i 65 cabets.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, manifestava que comptar amb aquest aplec “és un orgull i un honor per a Ontinyent” i destacava que “des de la regidoria de cultura i l’Ajuntament com sempre recolzem a l’associació, com demostren les aportacions realitzades que han permès adquirir les dues noves figures i, després, restaurar els vestits dels gegants i recolzar l’organització d’aquest aplec”. Borrell avançava que com que dissabte a la nit s’espera una elevada afluencia de visitants, l’Ajuntament està preparant diverses actuacions musicals a l’espai escènic de Tortosa i Delgado per oferir una activitat lúdica i d’oci a veïns i visitants.

En la compareixença davant els mitjans de comunicació per presentar l’Aplec també participava el president de l’Agrupació Fotográfica Ontinyent, Luis Botella, autor del cartell del VII Aplec, qui explicava que el cartell “és totalment una fotografia, amb tots els gegants, cabets i bestiari al Palau de La Vila, una imatge que hem volgut que fora fàcilment identificable al primer cop de vista i on hem treballat el fons de la fotografia perquè destacaren les figures, que són les protagonistes”. Tant l’alcalde com el regidor de cultura i el president dels Gegants i Cabets felicitaven Botella pels resultats del seu treball.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí