VÍDEO: Detinguts dos germans amb 5kg de cocaïna a la Costera-la Canal per tràfic de drogues i blanqueig

0
1828
Una arma intervinguda en l'operació policial

La policia també s’ha apropiat d’una pistola detonadora modificada per a fer ús real, abundant munició, un cotxe d’alta gamma i documentació falsa

La Policia Nacional han detingut, a les comarques de Canal de Navarrés i la Costanera, a dos germans, de 32 i 39 anys, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals, després d’intervindre en un domicili familiar diversos paquets de, pel que sembla, cocaïna amb un pes de més de cinc quilograms. A un dels germans a més se’l considera el presumpte autor dels delictes de tinença il·lícita d’armes, contra la seguretat del trànsit i falsificació de documents. La parella d’aquest va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte de blanqueig de capitals.

Els agents van realitzar tres registres, dos en dos domicilis i un en una nau industrial, en diverses localitats de les comarques on es van confiscar de cinc quilograms de cocaïna, i van intervindre, entre altres efectes, una pistola detonadora modificada per a ús real, diversa munició, un cotxe d’alta gamma ‘caletejat’, documentació d’identitat belga amb la fotografia d’un dels detinguts i filiació falsa, els elements essencials d’un laboratori de cocaïna, un jupetí antibales i uns 5.000 euros.

Les investigacions es van iniciar al gener en tindre coneixement els agents que un home, que l’any 2016 havia col·laborat amb un entramat dedicat al cultiu de marihuana, podria estar dedicant-se al tràfic de cocaïna per la zona de Xátiva.

Durant les investigacions, els policies van esbrinar que el sospitós no desenvolupava cap activitat laboral remunerada però que disposava de diversos immobles, a nom de tercers o en lloguer i de diversos vehicles en les mateixes condicions.

Grans mesures de seguretat

En el transcurs de les investigacions, els agents van comprovar que el sospitós utilitzava unes elevades mesures de seguretat en els seus desplaçaments, arribant fins i tot a desfer-se d’un cotxe que utilitzava en aqueix moment després de detectar en una única ocasió la presència policial i va adquirir un altre a través de la seua testaferro habitual.

Continuant amb les investigacions, els policies van esbrinar que quan el sospitós s’allunyava de la seua zona habitual, era pel que sembla per a tindre cites amb altres persones dedicades al tràfic de drogues, així com que freqüentava un gimnàs en una localitat pròxima a València.

D’altra banda, els agents van esbrinar que en els comptes corrents del presumpte autor i la seua parella era habitual que hi haguera descoberts, que es cobrien amb injeccions d’efectiu l’origen del qual era desconegut, així com que a això caldria afegir altres pagaments com a lloguers d’immobles o cotxes que també eren realitzats en efectiu.

El germà com a llançadora

En els dispositius de vigilància, els agents van observar que el germà del sospitós era utilitzat com a “llançadora” ja que es dedicava a circular per davant d’aquest, amb la finalitat de detectar la presència policial i donar-li avís, així com van esbrinar que també era utilitzat com testaferro.

A la fi de juny, els policies van tindre coneixement que el sospitós havia realitzat un viatge a Marbella (Màlaga) en el qual, pel que sembla, havia mantingut una entrevista amb una persona que mesos arrere havia sigut detinguda per tràfic de drogues.

La matinada del 24 de juliol, els agents van comprovar que el sospitós havia realitzat un altre viatge a Marbella, on únicament havia romàs al voltant de mitja hora, i que seguidament havia tornat a València circulant en algun tram a més de 200 quilòmetres per hora. A la seua arribada es va ficar en un domicili familiar.

Després de comunicació al jutjat, els policies van realitzar una entrada i registre en el domicili on van detindre al sospitós i van intervindre diversos paquets de, pel que sembla, cocaïna amb un pes de més de cinc quilograms, una pistola detonadora modificada per a fer ús real, abundant munició, un cotxe d’alta gamma “caletejat” i un joc de documents d’identitat belga amb una foto de l’ara detingut i filiació falsa.

Ocults en un arcón

A continuació, els agents van realitzar un registre en una nau industrial de la zona on van localitzar diversos vehicles i ocults en un arcón els elements essencials d’un laboratori de cocaïna entre els quals cal destacar material de cort, acetona, microones, forns, premsa i gat hidràulic, així com un jupetí antibalas.

Finalment, els policies van detindre al germà i a la parella de l’ara detingut, així com van realitzar un registre en el domicili que la parella compartia a Xàtiva on van intervindre uns 5.000 euros. Es continuen les investigacions per al total esclariment dels fets.

Els germans detinguts, un amb antecedents policials, han passat a disposició judicial que ha decretat el seu ingrés a la presó, mentre que la dona després de ser sentida en declaració va ser posada en llibertat, no sense abans ser advertida de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan per a això fóra requerida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here