Vicent Marzà: ‘El pròxim curs Ontinyent tindrà seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Vall d’Albaida’

0
834
Vicent Marzà.

Tant des de l’ajuntament d’Ontinyent com des de Compromís s’han felicitat de l’anunci previst ja per al pròxim curs

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat Ontinyent on ha confirmat que el pròxim curs la ciutat tindrà una seu de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Vall d’Albaida.

Segons el conseller: «Açò suposa la transformació de l’actual secció de l’EOI de Xàtiva a la capital de la Vall d’Albaida en seu pròpia i és una aposta clara que fem per a la millora i ampliació del servei públic d’ensenyament d’idiomes a la comarca central. Així contribuïm a facilitar encara més la formació en llengües a unes poblacions amb un teixit empresarial i financer que, en molts casos, tenen un tracte habitual amb el món empresarial d’altres països. Una millor consolidació en ensenyament d’idiomes ajuda a l’economia de la zona. Alhora l’EOI és un centre fonamental per assegurar els serveis formatius al conjunt de la ciutadania de la comarca, tant d’Ontinyent com de totes les poblacions que en formen part».

L’EOI de la Vall d’Albaida naix amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca, que sumen una població d’unes 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent.

Aquest curs la secció forma uns 450 alumnes i ofereix estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglés (A2, B1, B2 i C1), francés (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).

Felicitacions de l’ajuntament

Després de l’anunci de Vicent Marzà, el regidor d’Educació d’Ontinyent, Óscar Borrell, s’ha felicitat apuntant que d’sta forma s’ha ratificat l’anunci fet a mitjans de 2020 pel Director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. Borrell recordava que Trenzano “va fer públic en juny de 2020 als mitjans de comunicació que la ciutat anava a comptar amb esta seu propia, i va acordar en juliol de 2020 amb l’alcalde, Jorge Rodríguez, avançar en la creació durant la legislatura d’esta EOI independent”.

Borrell afegeix que l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació estan ultimant la redacció del conveni que permetrà posar en funcionament la seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat, una seu que està treballant-se per ubicar al barri de Sant Rafel.

Des de Compromís el regidor Nico Calabuig també ha destacat que «aquesta nova seu de l’EOI reforçarà de forma molt positiva la capitalitat comarcal d’Ontinyent com a ciutat que aglutina diferents serveis d’àmbit local i comarcal. Així mateix, representarà una oportunitat més de seguir donant forma a un teixit formatiu valencià més repartit i descentralitzat, proper a les necessitats de la gent de la nostra zona, i que ajude a frenar el despoblament. Un repte fonamental per a Compromís, que afrontem amb treball i amb fets com aquest, que ens ajuden a avançar de manera constructiva en la reducció dels desplaçaments a altres poblacions com Xàtiva».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here