Vicent Gomar (PSPV) apunta a nou president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

0
919
Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc
Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc

L’alcalde de la Pobla del Duc, el Vicent Gomar (PSPV), apunta a ser el pròxim president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, en ser avalat de forma unànime per la totalitat d’alcaldes i regidors socialistes de la comarca. Després d’unes eleccions municipals a la Vall d’Albaida on les forces progressistes han copat les localitats més poblades -el PSPV s’ha fet amb les alcaldies d’Ontinyent, Benigànim i Bocairent, i Compromís l’Olleria i Albaida– es tancarà un període de 8 anys de govern comarcal del PP amb Filiberto Tortosa i Juan Puchades.

L’elecció del socialista Gomar (economista de 48 anys) tenia lloc la setmana passada en una reunió a Ontinyent, on el PSPV acordava escollir a l’alcalde de la Pobla des de 2011 (des de les últimes eleccions amb majoria absoluta).

El nou sistema aprovat als estatuts de la Mancomunitat, que entra en vigor a partir d’esta legislatura, estableix que cada alcalde representa una quantitat de vots equivalent a la xifra de regidors amb que compta el municipi. A les eleccions del passat 25 de maig, el PSPV obté 14 alcaldies amb 126 regidors; el PP 11 alcaldies amb 75 edils, Compromís 7 amb 67 regidors, i les formacions independents 2 alcaldies amb 18 regidors. En total 286 regidors, arribant-se a la majoria amb 144.

Tenint en compte que les dues alcaldies independents són per llistes de les que els socialistes formen part, estos 18 vots ponderats, sumats als 126 de les alcaldies socialistes, arribarien a eixa xifra. Malgrat aquesta circumstància, els socialistes s’han mostrat predisposats a governar amb altres partits, especialment Compromís, per tal de fer un govern de consens i trobar la millor manera de recuperar l’ens comarcal des del treball conjunt, una línia a la que s’ha mostrat favorable la Secretaría General de la formació a la comarca.

Tot apunta per tant a que Vicent Gomar serà proclamat President d’una entitat de la que formen part els 34 municipis d’una comarca que compta amb 90.000 habitants, i que té entre els seus reptes de futur superar la delicada situació econòmica de l’ens, recuperar el Pla de Minimització de Residus o convertir la Mancomunitat en una veritable entitat de serveis als municipis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí