Els veïns de Xàtiva podran votar entre les 19 propostes d’inversió aprovades per als pressupostos participatius

0
910
Miquel Alcocel, regidor de Participació, i Roger Cerdà alcalde de Xàtiva

El Consell de Ciutat ha aprovat les propostes que podran ser votades pels ciutadans del 3 al 10 d’abril dins de la proposta Decideix Xativa

Dins el programa DecideiXativa de pressupostos participatius, el Consell de Ciutat es va reunir ahir a la Casa de Cultura de Xàtiva per aprovar el dictamen on apareix la relació definitiva de propostes d’inversió que se sotmetrà a consulta popular la setmana que va entre els propers dies 3 al 10 d’abril. El dictamen inclou les 19 propostes d’inversió que complien els requisits de les 61 presentades en total al llarg de la primera fase del procés. Cap de cadascuna d’elles no supera el límit establert de 125.000 euros de pressupost d’execució, segons la valoració duta a terme pel comitè tècnic.

L’alcalde Roger Cerdà s’ha mostrat satisfet per l’evolució dels treballs. Segons el primer edil, “els tècnics han fet un gran esforç per a complir els terminis en la valoració de les 61 propostes presentades. Aquest intens treball ha donat un bon resultat, relacionant-se un conjunt de 19 possibles inversions que reflecteixen necessitats reals de la ciutat. Ara és el moment de que els col·lectius i persones autores de les propostes les presenten i les expliquen a la ciutadania”.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, destaca l’assistència de públic a la convocatòria del Consell de Ciutat. Segons el regidor, “a banda dels membres del Consell, vaig comptar més de 60 ciutadans, una veritable assemblea popular debatent i concretant quines anaven a ser les propostes sotmeses a votació”. En paraules d’Alcocel, “ahir donàrem un gran pas en allò que és la democràcia participativa i el canvi de paradigma de com s’ha de governar una ciutat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  S’inicia la consulta ciutadana del Decideix Xàtiva 2018 per decidir la inversió de 265.000 euros

Llista definitiva de propostes d’inversió de Decideix Xàtiva:
1- Adequació, urbanització i il·luminació d’un pas de vianants entre la rotonda de la N-340 (McDonalds) i el camp municipal de futbol Paquito Coloma (125.000 €).
2- Reforma de l’antic local social de Bancaixa en el carrer Abu Masaifa per a albergar un multicentre social – 1a fase (125.000 €).
3- Projecte de millora de l’accessibilitat en edificis públics (Centre Cívic La Ferroviària, Biblioteca Municipal, Casa de Cultura, etc.) (125.000 €).
4- Compra de terreny rústic per a ús públic (125.000 €).
5- Instal·lació d’un parc de jocs inclusiu per a persones amb diversitat funcional en algun espai públic de la ciutat (60.000 €).
6- Parc de Sariers: un parc per a un barri viu (56.000 €).
7- Creació de rutes segures i accessibles a través de la trama urbana de Xàtiva (125.000 €).
8- Obres d’adequació del local social de Sorió (30.000 €).
9- Creació d’un aula pública de noves tecnologies (26.000 €).
10- Elaboració del projecte per a la construcció d’una piscina coberta a la Ciutat de l’Esport (22.000 €).
11- Eliminació de barreres arquitectòniques al pavelló Francisco Ballester (30.000 €).
12- Substitució del paviment de la pista esportiva del pavelló Francisco Ballester (108.000 €).
13- Millora de l’equipament del gimnàs del pavelló de voleibol (20.000 €).
14- Adequació de la instal·lació elèctrica del palau del Palasiet per a la seua posada en funcionament (118.000 €).
15- Instal·lació d’una pèrgola per a donar ombra a la zona de jocs infantils al parc d’Ausiàs March (65.000 €).
16- Actuació de millora del parc caní en zona Palasiet (22.000 €).
17- Adequació de la instal·lació elèctrica de l’alberg i aula de la Natura de la Casa de la Llum per a la seua posada en funcionament (71.000 €).
18- Reforma del Jardí de Sariers (30.000 €).
19- Centre Cultural i Esportiu de Sant Pere (125.000 €).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Analia Juan serà la candidata de Compromís per a l'alcaldia de Montesa

Consulta ciutadana

A partir d’ara l’Ajuntament posa en marxa les tasques de preparació del dispositiu per a les votacions de les propostes d’inversió en el marc de la consulta ciutadana que se celebrarà entre el 3 i el 10 d’abril pròxim. Totes les votacions s’arreplegaran per via telemàtica.

Amb la finalitat de facilitar l’accés a la votació per Internet, l’Ajuntament habilitarà tres punts públics de votació, previsiblement ubicats a la porta de la Casa de la Ciutat, front a la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nordoest i a la porta de l’institut Josep de Ribera. Aquestos punts de votació comptaran amb assistència per als tràmits telemàtics. De manera prèvia a la setmana de la consulta ciutadana, s’obrirà un període d’exposició pública dels projectes entre els dies 27 a 31 de març, on els col·lectius i persones proposants podran defensar i demanar el vot per a la seua proposta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here